Futbalom proti predsudkom. V Košiciach chcú zmeniť pohľad verejnosti na ľudí bez domova

Policajti a vojaci ľudí v núdzi zachraňujú v práci. Možno by to mali jednoduchšie, keby voči bezdomovcom nemala spoločnosť toľko predsudkov. Rozhodli sa upozorniť na to aj účasťou na futbalovom turnaji v Košiciach, ktorý sa už 15. rok snaží zmeniť pohľad verejnosti na ľudí bez domova.

V rámci charitatívneho futbalového turnaja sa každý rok bojuje o tento putovný pohár. Hlavnou myšlienkou je však niečo iné. 

„Snažíme sa spájať širokú verejnosť, tú našu spoločnosť s ľuďmi bez domova,“ hovorí vedúca Charitného domu sv. Alžbety Soňa Hlaváčová.

„Aj títo ľudia sú tu medzi nami, aj títo ľudia potrebujú našu pomoc a každý by mal pomáhať tak ako vie a ako môže,“ povedal riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice Cyril Korpesio.

Kopačky a futbalové dresy si v rámci turnaja Odkopnime predsudky! Futbal spája, opäť obliekli ľudia v núdzi, ale aj stredoškoláci, bývalí prvoligoví hráči a policajti. 

Všetci sme ľudia a treba si pomáhať

Po prvýkrát v 15-ročnej histórii turnaja sa v búraní predsudkov spojili Košický a Prešovský kraj. Tím košickej okresnej polície, ktorý doteraz víťazil, zároveň získal silného súpera.

„Ľudia bez domova sú tiež ľudia. Mnohí z nich prišli o svoje príbytky možno nie vlastnou vinou ale všetci sme ľudia a treba si pomáhať,“ hovorí vojak z 20. práporu logistiky Prešov Andrej Kontra.

„Myslím, že máme v našom motte Pomáhať a chrániť a tým je tu povedané všetko,“ dodal hráč mužstva Okresnej polície Vladimír Chovaník.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok