Čech na čerpacej stanici polial policajtov benzínom a zapálil ich. Incident skončil zraneniami

12.9.2024 10:45

Dvadsaťdeväťročný Čech polial dvoch poľských policajtov benzínom a zapálil ich na čerpacej stanici v obci Chalupki, ktorá leží na česko-poľských hraniciach neďaleko Ostravy.

polícia Poľsko
Foto: Profimedia

Poľským médiám to povedala polícia, upozornil server Novinky.cz.

Opitý muž sa vyhrážal

Incident sa stal v stredu (11. 9.) okolo deviatej večer. Obsluha čerpacej stanice policajtov privolala po tom, čo sa opitý muž vyhrážal, že zariadenie podpáli. Keď hliadka dorazila na miesto, jeden z mužov popadol tankovaciu pištoľ, policajtov polial palivom a potom ich zapálil, píšu nowiny.pl.

Mal pri sebe metamfetamín

Hovorca polície Lukasz Gardas podľa agentúry PAP uviedol, že sa muž snažil využiť situáciu a z miesta chcel utiecť. Policajti ho však spoločne s pracovníkom čerpacej stanice zadržali. Ukázalo sa, že bol triezvy, ale mal pri sebe metamfetamín. Okolnosti prípadu vyšetruje polícia.

Muža policajti zadržali

Jeden policajt utŕžil popáleniny na krku, ďalší sa sťažoval na závrate po tom, čo sa nadýchal výparov z benzínu. Muža policajti zadržali, následne ich na pozorovanie prevzali lekári v nemocnici. Sú mimo ohrozenia života a vo štvrtok (12. 9.) by mali byť z nemocnice prepustení, informoval Gardas.

Pozrite si reportáž z 26. júla 2024 o tom, že poľskí pohraničníci môžu použiť zbraň.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok