Pre výbuch v garáži sú dvaja muži s popáleninami v kritickom stave. Explóziu na sídlisku spôsobili chemikálie

23.8.2024 18:27 , Aktualizované: 23.8.2024 22:15

Zdravotnícki záchranári zasahovali v Trnave, kde v priestoroch jednej z garáží došlo k výbuchu. Explózia mala zraniť viacero osôb. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Petra Klimešová.

"Prvé informácie hovoria o štyroch zranených. Z toho dvaja mali utrpieť ťažké zranenia," spresnila. Na mieste podľa jej slov zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci.

"Informácie budeme aktualizovať," dodala Klimešová.

Podľa trnavskej polície malo prísť k požiaru a výbuchu pri použití chemikálií na jednom zo sídlisk.

Dvaja muži sú v kritickom stave

Leteckí záchranári prepravili dvoch mužov v ťažkých zdravotných stavoch do nemocníc s popáleninami. „Posádka z Bratislavy si do svojej starostlivosti prevzala 50-ročného muža, ktorý utrpel rozsiahle popáleniny celého tela. V kritickom stave, na umelej pľúcnej ventilácii bol letecky transportovaný na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Bratislavy,“ uviedli záchranári na Facebooku.

Druhá posádka leteckých záchranárov previezla 20-ročného muža s popáleninami v rozsahu približne 30% povrchu tela na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Košice - Šaca. Pacient v kritickom stave je po primárnom ošetrení bol pacient v umelom spánku.

Ďalší zranení, 56-ročný muž a 86-ročná žena s popáleninami boli záchranármi prevezení do nemocnice v Trnave.

Pozrite si reportáž zo 17. júna:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok