Danko sa nevzdá v boji o post šéfa parlamentu, Hlas mu vraj dlží láskavosť. Prezradil, prečo sporné návrhy odsunuli

10.9.2024 21:12 , Aktualizované: 10.9.2024 22:31

Nekonečný boj o stoličku predsedu Národnej rady nemá víťaza. Líder SNS tvrdí, že Hlas je koaličným partnerom za prezidentské voľby zaviazaný. Mikloška, ako návrh KDH, vidí len ako Šimečkovu "bábku".

téma
Foto: ta3

Nechápe, čo KDH stvára

SNS naráža na boj s Hlasom, kedy ani jedna strana nechce ustúpiť a vzdať sa pozície predsedu Národnej rady. „Pri voľbe predsedu je moja komunikácia jasná. Peter Pellegrini zabúda, že sa stal premiérom vďaka SNS".

V tejto veci prišlo KDH s vlastným kandidátom na predsedu NR SR. Danko túto informáciu komentoval, že nechápe, čo opozičná strana „stvára“.

„Ani sami to nemyslia vážne. František Mikloško má svoj zenit za sebou. Pripadá mi to tak, že Michal Šimečka zneužíva Mikloška, pretože je jedným zo zakladateľov nadácie Milana Šimečku,“ myslí si podpredseda parlamentu.

Hlas im dlží láskavosť

Robert Fico v posledných Sobotných dialógoch vyhlásil, že buď sa predsedom stane Danko, alebo ostane Status Quo poverený Peter Žiga. Tohto vyhlásenia sa drží aj samotný Danko.

„Hlas stále nechce priznať, že keď nie Andrejovi Dankovi, tak Robertovi Ficovi a Smeru, je za prezidentské voľby zaviazaný. Hlas získal prezidenta. Pokiaľ by som ustúpil, a dal im nejaké ministerstvo, za pozíciu predsedu parlamentu, čo som povedal, že nie som žiadny kšeftár, tak by mal dnes Hlas viac ministerstiev, ako Robert Fico, ktorý voľby vyhral," uzatvára tému.

V druhej časti relácie Téma dňa si môžete vypočuť rozhovor s členom výboru pre obranu a bezpečnosť a poslancom Jurajom Krúpom o špionážnom systéme "Pegasus".

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok