Danko sa nevzdá v boji o post šéfa parlamentu, Hlas mu vraj dlží láskavosť. Prezradil, prečo sporné návrhy odsunuli

10.9.2024 21:12 , Aktualizované: 10.9.2024 22:31

Nekonečný boj o stoličku predsedu Národnej rady nemá víťaza. Líder SNS tvrdí, že Hlas je koaličným partnerom za prezidentské voľby zaviazaný. Mikloška, ako návrh KDH, vidí len ako Šimečkovu "bábku".

Niektoré požiadavky SNS súvisiace s minimálnou mzdou, zákazom propagácie homosexuality, či oslobodenia 13. a 14. platov od daní a odvodov odsunuli poslanci až na ďalšiu parlamentnú schôdzu.

V koalícii sa nevedia na nich zrejme dohodnúť.

Príliš veľký zásah do peňazí

Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) a predseda politickej strany SNS Andrej Danko v relácii Téma dňa povedal, že problém nie je v dohode, ale v tom, že na stole sú iné, dôležitejšie veci.

„Rokujeme o štátnom rozpočte, pripravujeme Úrad pre mediálne služby, hovoríme o usporiadaní štátnej správy aj o nastavení financovania v STVR,“ menoval Danko.

Zároveň tvrdí, že predkladané návrhy zákonov mali veľký vplyv na financie. „Koaličná dohoda bola, že ak teraz máme mať veľké dopady na rozpočet, a nestihne ich spracovať minister financií Ladislav Kamenický, tak ich musíme o schôdzu odložiť,“ vysvetľuje líder SNS. Prezrádza, že októbrová schôdza bude riešiť aj konsolidáciu a rozpočet.

Financie sú podľa Danka kľúčovým faktorom a za najväčší „prúser“ a „jamu levovú“ považuje slovenské zdravotníctvo. Štát dáva deväť miliárd do tohto sektoru, najmä čo sa týka Všeobecnej zdravotnej starostlivosti. „Ministerke Dolinkovej držíme prsty, aby sa s tým vysporiadala,“ vyhlásil Danko, podľa neho si len zdravotníctvo žiada konsolidáciu 700 miliónov eur.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok