Slovensko chce viac turistov zo zahraničia. Ministerstvo plánuje do regiónov investovať 20 miliónov eur

10.9.2024 08:08

Do cestovného ruchu chce nové ministerstvo naliať 20 miliónov eur. Regióny za ne plánujú lákať zahraničných turistov. Až na Tatry a Liptov však chýbajú služby a infraštruktúra. To necháva štát na podnikateľov.

Liptov má smelé plány. Do nášho TOP regiónu chcú pritiahnuť bohatú klientelu zo Škandinávie, Beneluxu, či Britských ostrovov. Ak fond na podporu cestovného ruchu vznikne, využiť ho chcú na reklamu a zapĺňať tak lietadlá turistami.

“Tá klientela sem chodí, chodia autami, alebo autobusmi, čo je naozaj nekomfortné a všetci, ktorí tu boli podľa prieskumov boli naozaj veľmi spokojní,” uviedla výkonná riaditeľka OOCR Liptov Darina Bartková.

“Verím, že aj tou systematickou prácou a podporením aj oblastných organizácii cestovného ruchu sa ten podiel zahraničných turistov bude navyšovať a myslím si, že už tento rok vidíme nejaké signály toho, že ten pomer domácich a zahraničných sa preklápa," povedal (nominant SNS), minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi.

Pobiť sa chcú aj ďalšie regióny. Rajecká dolina má tiež smelé plány. Kúpele chcú vo veľkom rozširovať bazény a hotely. Pribudnúť by mali aj cyklotrasy, o ktoré je čoraz väčší záujem.

“My prinášame alebo vytvárame predpoklady, aby tí návštevníci prišli aj s peniazmi, ale samozrejme podnikatelia sa musia postarať o to, aby tie služby zabezpečili aj v primeranej kvalite," dodal štátny tajomník ministerstva cestovného ruchu a športu Marek Harbulák (SNS).

Nové ministerstvo sa snaží väčšími príspevkami reštartovať cestovný ruch, ktorý padol na kolená počas pandémie. Turisti sa na Slovensku postupne vracajú, no viaceré regióny potrebujú finančnú injekciu. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok