VIDEO: Internet si uťahuje z nepripravenej turistky. Do Tatier sa vybrala v huňatých šľapkách a s uterákom

7.9.2024 12:16

Na poľskej strane Tatier sa odohral bizarný prípad. Pod Rysmi sa ľudia nestíhali čudovať žene, ktorá sa na turistiku vybrala v šľapkách s kožušinou.

žena v šľapkách.png
Foto: Instagram/tatry_official

Nie je tak úplne raritou, že do Tatier sa nedbanlivý turista vyberie v nevhodnej obuvi. Slováci si napríklad zbožňujú uťahovať z Čechov a ich „ponožkách v sandáloch“.

Nedávny prípad, ktorý obletel sociálne siete, však ľudí pobavil ešte o čosi viac. Incident sa odohral na poľskej strane Tatier, smerom na Čierny rybník v Gasiennicowej doline.

Mladá žena si do skalnatého terénu zvolila šľapky, ktoré mali naviac na sebe kožušinu. Video zachytávajúce mladú ženu uverejnil na sociálnej sieti Instagram profil tatry_official.

Turistka si dokonca na plece prehodila aj uterák. Hoci je táto udalosť úsmevná a žene sa pravdepodobne nič nestalo, nevhodná obuv v náročnom teréne môže byť nebezpečná, až život ohrozujúca.

Do hôr vyrážajú častejšie

Ako prednedávnom informoval na tlačovom brífingu riaditeľ Horskej záchrannej služby (HZS) Martin Matúšek, horskí záchranári zaznamenali za tri mesiace letnej turistickej sezóny výrazný nárast tragických udalostí v horách.

Od júna do konca augusta zahynulo v slovenských horách trinásť ľudí, čo predstavuje viac ako 44-percentný nárast v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Zároveň stúpol aj počet zásahov HZS o 27 percent.

Najviac zásahov sa uskutočnilo vo Vysokých Tatrách, ktoré sú tradične najnavštevovanejšou oblasťou počas letných mesiacov. „Počet zásahov narástol z 350 na 445,“ uviedol Matúšek.

Pozrite si reportáž o nedávnej tragédii v Tatrách:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok