Kyjev útočil na ruské regióny. Moskva zneškodnila 144 dronov, Ukrajina zatiaľ mlčí

10.9.2024 08:00

Ruská protivzdušná obrana v noci zničila 144 ukrajinských dronov, ktoré útočili na deväť ruských regiónov. Podľa agentúr to dnes ráno oznámilo ruské ministerstvo obrany. Približne 20 dronov útočilo na moskovskú oblasť. Ukrajinská strana sa k útokom zatiaľ nevyjadrila.

Po útokoch hlásia obeť

Podľa predchádzajúcich správ v súvislosti s útokmi zomrela jedna žena.

"Podľa počiatočných informácií nedošlo na mieste, kde sa zrútili trosky, k žiadnym škodám ani zraneniam," uviedol na platforme Telegram starosta Moskvy Sergej Sobianin.

Drony boli podľa neho zničené v Ljubereckom a Ramenskom okrese v Moskovskej oblasti, ako aj v okrese Podoľsk. Podoľsk sa nachádza približne 38 kilometrov južne od Kremľa, píše Reuters.

Ruské telegramové kanály SHOT a Baza, ktoré sú blízke ruským bezpečnostným službám, uviedli, že v čase útokov dronov boli pozastavené lety na moskovských letiskách Vnukovo a Domodedovo.

Zostrelené drony

Trosky zostreleného dronu spadli podľa miestnych úradov na energetické zariadenie v Tulskej oblasti, odberateľov sa to však údajne nedotklo.

Gubernátor juhozápadnej Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz uviedol, že nad spomínanou oblasťou bolo zničených dovedna 59 útočných dronov, k zraneniam či škodám však podľa neho nedošlo.

Niekoľko dronov zostrelili aj nad ruskou Lipeckou oblasťou niekoľko stoviek kilometrov južne od Moskvy, potvrdil tamojší gubernátor Igor Artamonov, škody ani zranenia však taktiež nespomenul.

Aký je skutočný rozsah škôd?

Ruskí predstavitelia často neodhaľujú skutočný rozsah škôd spôsobených ukrajinskými útokmi, uvádza Reuters, ktorý zároveň pripomína, že tvrdenia nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť. Ukrajina to doposiaľ nekomentovala.

Na druhej strane ukrajinské úrady hlásia, že nad Kyjevom zostrelili bližšie nešpecifikovaný počet ruských dronov.

Pozrite si rozhovor o tom, či pomôže Ukrajine výmena ministrov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok