Nemeckí hokejoví majstri odohrali zápas v Osvienčime. Vitajte v meste vášho najväčšieho zločinu, hlásal kontroverzný transparent

V sobotu v poľskom Osvienčime hostil úradujúci majster poľskej hokejovej ligy Unia nemeckého šampióna Eisbären Berlín v jednom zo šiestich zápasov hokejovej Ligy majstrov. V zápase zvíťazil hosťujúci nemecký tím 4:1.

Osvienčim
Foto: X/danieltilles1

Na druhý deň ráno sa na sociálnych sieťach a v európskych médiách začala objavovať fotografia z tribúny, ktorá odhaľovala transparent rozvinutý fanúšikmi Únie, ktorý obsahoval výrazy "Vitajte v meste vášho najväčšieho zločinu" a "Nemecké tábory smrti", píšu o tom The Hockey News.

Koncentračné tábory Auschwitz

Predpokladá sa, že v komplexe Auschwitz, ktorý zahŕňa koncentračné tábory na okraji mesta, bolo v rokoch 1940 až 1945 zabitých viac ako milión ľudí.

Od druhej svetovej vojny boli tábory premenené na pamätník a múzeum v rámci mesta Osvienčim, ktoré je obľúbeným turistickým cieľom.

Okrem hosťujúceho nemeckého tímu sa do približne 550 kilometrov vzdialenej Osvienčimu vydal aj kontingent fanúšikov Eisbärenu. Neobjavili sa žiadne správy o problémoch medzi týmito dvoma skupinami fanúšikov. 

Vzhľadom na "bezskupinový" hrací formát hokejovej Ligy majstrov sa tieto dva tímy v súťaži už nestretnú.

Klub bude zodpovedný za transparent

Nie je to prvýkrát, čo poľský klub čelil disciplíne od CHL za transparent.

Podľa zdrojov portálu polishpuck.com bude klub čeliť finančnej pokute. "Počuli sme, že CHL kvôli transparentu veľmi rozrušená. Súťaž má zakázané akékoľvek nápisy, ktoré prezentujú politické názory," píše sa na webe.

Zablokovali poľský podcast Cross-Check IHP na sociálnych médiách kvôli zdieľaniu obrázkov bannera.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok