Exprezidentka Čaputová odhalila svoje ďalšie kroky. Bude prednášať na prestížnej americkej univerzite

Exprezidentka Zuzana Čaputová ozrejmila, kam budú smerovať jej ďalšie kroky. Nasledujúce tri mesiace bude prednášať na Stanfordovej univerzite.

Zuzana Čaputová
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Výnimočná príležitosť

"Moja krátka akademická prestávka môže pomôcť aj tomu, aby som lepšie porozumela vlastnej päťročnej skúsenosti," povedala bývalá prezidentka v rozhovore pre SME

Prijala ponuku ako hosťujúca členka Inštitútu pre medzinárodné štúdiá Stanfordovej univerzity. "Tento program ponúka univerzita každý rok vybraným lídrom a líderkám zo sveta," vysvetlila Zuzana Čaputová.

"Mala by som tam stráviť najbližší semester. Veľmi si vážim túto príležitosť, keďže ide o jednu z top univerzít na svete," povedalal.

Čaputová vidí svoju budúcnosť na Slovensku

Zuzana Čaputová si myslí, že jej pôsobenie má byť na Slovensku. "Mám vzťah k tejto krajine, ktorá je mojím domovom a ktorej som mohla slúžiť v najvyššej funkcii. Na to sa viaže moja úvaha o budúcnosti," hovorí.

Podotkla, že potrebuje drobnú akademickú prestávku. "Osobitne téma násilia na ženách je pre mňa dôležitá. Často však uvažujem aj o tom, čo sa deje s demokraciou na celom svete, ako podporiť väčšiu súdržnosť spoločnosti," dodáva.

Pozrite si archívnu reportáž z 11. apríla 2024, keď Zuzana Čaputová hovorila o prevencii nenávisti a ponižovaní voči verejne známym osobám. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok