Vlaky stáli, na riešenie čakali cestujúci dve hodiny. Technická porucha ochromila železnice v Nemecku

7.9.2024 16:06 , Aktualizované: 7.9.2024 19:16

Kvôli nešpecifikovanej technickej poruche bola v sobotu rozsiahlo obmedzená železničná prevádzka v Nemecku. V centrálnej časti krajiny vlaky asi dve hodiny stáli. Národný železničný dopravca Deutsche Bahn (DB) najprv informoval o chybe a potom aj o jej odstránení. Do konca dňa môže ešte dôjsť k prerušeniu prevádzky, varovala v druhej správe DB.

vlaky nemecko ochromene zeleznice
Foto: X/ Reuters

"Na základe technickej poruchy je železničná doprava v centrálnej časti Nemecka v súčasnosti masívne obmedzená. Vlaky v zasiahnutej oblasti čakajú pre poruchu na staniciach. Naši špecialisti usilovne pracujú na odstránení poruchy," uviedla DB vo svojom krátkom oznámení.

Podľa DB bola príčinou narušenia prevádzky porucha IT systému. Spoločnosť DB Regio uviedla, že zasiahnutá bola kompletne regionálna a prímestská železničná doprava v metropolitnej oblasti Rýn-Mohan.

Podľa listu Der Spiegel bol zasiahnutý rádiový zabezpečovací systém GSM-R, ktorý slúži na komunikáciu medzi centrami, ktoré riadia vlakovú dopravu, a jednotlivými vlakmi. Podľa informácií Spiegelu je možné vylúčiť, že by porucha mala vonkajšiu príčinu, napríklad sabotáž.

Pozrite si reportáž z 25. augusta:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok