Osem vykoľajených vagónov a vyše stovka zranených. V Rusku sa zrazil vlak s osobným autom

29.7.2024 12:47 , Aktualizované: 29.7.2024 14:53

Približne 140 ľudí utrpelo v pondelok zranenia pri zrážke osobného vlaku a nákladného auta vo Volgogradskej oblasti na juhu európskej časti Ruska. Podľa Rádia Sloboda ruské štátne železnice (RŽD) uviedli, že 16 ľudí skončilo v nemocnici. Podľa dostupných informácií však nikto nezomrel.

Podľa spravodajskej služby Baza svedkovia uviedli, že nákladné auto Kamaz naložené pieskom vchádzalo na železničné priecestie aj napriek tomu, že na semafore svietila červená. Osem vozňov vlaku, v ktorom sa viezlo viac ako 800 ľudí, sa následne prevrátilo.

Chýbali závory, signalizácia ale fungovala

Zástupca miestnej správy v obci Kotelnikovo, pri ktorej sa nehoda stala, uviedol, že priecestie nebolo zabezpečené závorami. Podľa RŽD je miesto dobre viditeľné a svetelná signalizácia bola funkčná.

Na mieste pracovalo 320 železničiarov a prišlo dvadsať posádok záchrannej služby. Vlaková doprava na trati bola obnovená

Vlaky sú najspoľahlivejšie

Vlak cestoval z Kazane do čiernomorského letoviska Adler neďaleko Soči a na jeho palube bolo 800 ľudí.

Agentúra DPA uviedla, že vlaky sú jedným z najdôležitejších a najspoľahlivejších dopravných prostriedkov v Rusku, najväčšej krajine sveta. Nehody na železniciach sú pomerne zriedkavé. V posledných rokoch sa však zvýšil počet sabotážnych činov zo strany odporcov ruskej invázie na Ukrajinu. Železničná sieť má veľký význam aj pre zásobovanie ruských vojsk na Ukrajine.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok