Martinčania sa sťažujú na "vojnu" o parkovacie miesta. Polícia im za stieračmi necháva výstražné letáky

7.9.2024 12:24

Psychologická vojna. Tak niektorí Martinčania vnímajú upratovanie preplnených sídlisk. Od mestskej polície si nachádzajú výstražné letáky za stieračmi svojich vozidiel. Mesto chce takto postupne zaviesť nové pravidlá.

Namiesto pokuty výstraha. To čaká na každého majiteľa auta, ktoré parkuje tam, kde nemá. Mestská polícia to najskôr skúša po dobrom.

"Ráno príďte do ôsmej hodiny a uvidíte, koľko tam je naparkované," povedal Martinčan.

"Je to také nekomfortné. Ono darmo sa budeme sťažovať na mesto, keď je to raz v nejakom zákone," dodal ďalší.

Rozhodne nejde o žiadnu novinku. Pätnásť rokov je to aj otázka, ktorú musí zodpovedať každý žiak autoškoly. 

"V tomto prípade medzi vodičom a myslením stredom je meter. To je veľmi málo na to, ak ja chcem ostať stáť. Tie tri metre musia ostať pre tento smer jazdy, aj pre ten smer jazdy," vysvetlil majiteľ autoškoly Pavol Moskal.

Sociálne siete sa ale idú v posledných dňoch roztrhať kvôli lístkom od mestských policajtov. Doposiaľ sa totiž porušovanie zákona tolerovalo.

Upratané parkovisko zachráni aj životy

"Toto bude musieť postupne skončiť, ale podotýkam, nie je to jednoduché a už teraz sme začali v podstate upratovať parkovanie v strede mesta a už vidíme, že sa to stretáva s nevôľou," uviedol primátor mesta Martin Ján Danko.

Martinskí hasiči nám na zaplnenom sídlisku demonštrovali, prečo je potrebné autá upratať. Pri záchrane života rozhodujú sekundy a tie strácajú manévrovaním na preplnených cestách.

Prísnu reguláciu parkovania postupne zavádzajú viaceré mestá. Všade sa stretávajú s minimálnym pochopením. Je to aj preto, že chýbajú parkovacie plochy, ale autá raketovo pribúdajú.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok