SaS navrhuje hĺbkový audit pre VšZP, tá reaguje. Dolinková odkazuje, že opozícia iba straší ľudí a vymýšľa lži

Opozičná strana SaS volá po hĺbkovom audite vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP). Situáciu vo VšZP považuje za jeden z dôvodov, prečo má ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) skončiť vo funkcii. Na slová opozície už reagovala sama ministerka aj VšZP.

Chcú hlavu Dolinkovej

SaS poukazuje na uzatváranie nevýhodných zmlúv aj na medializované informácie o ich nezverejňovaní. Deklarovala, že jej poslanci s ďalšími opozičnými predstaviteľmi podajú návrh na jej odvolanie.

Podľa poslanca Národnej rady SR Tomáša Szalaya (SaS) je VšZP v katastrofálnej finančnej kondícii. Ministerke Dolinkovej vyčítal jej postoj k možnosti ozdravného plánu pre VšZP. "Kým pred tromi týždňami pani ministerka povedala, že je dobré, aby VšZP išla do ozdravného plánu, VšZP sa odvolala," pokračoval s tým, že VšZP mala na odvolanie tichý súhlas ministerky.

"Prečo sa chce Zuzana Dolinková vyhnúť ozdravnému plánu VšZP?" pýtal sa Szalay. Podľa jeho názoru Dolinková chce, aby VšZP ostala "bankomatom" pre politikov.

Spolu s poslankyňou Janou Bittó Cigánikovou (SaS) kládli Dolinkovej okrem iného za vinu aj situáciu vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, situáciu v ambulantnom sektore alebo meškajúce míľniky plánu obnovy.

Pozrite si tlačovú konferenciu strana SaS.

Lži, odkazuje Dolinková, pridáva sa aj VšZP

"Opozícia sa opäť preteká, kto ponúkne väčšiu lož. Jednoducho, kto vymyslí ľuďom najlepší a prázdnejší populizmus. Takmer dennodenne si to dokazujú v toxickej súťaži, ktorou strašia ľudí a zavádzajú pacientov, predháňajú sa v dezinformáciách a fabuláciách miesto reálnych riešení pre ľudí," vyjadril sa hovorca ministerky Andrej Wallner.

Dolinková bude na slová opozičnej SaS detailnejšie reagovať na tlačovej konferencii v pondelok.

VšZP sa ostro vyhradila voči výrokom a informáciám, ktoré odzneli na tlačovej konferencii SaS. Považuje ich za nepravdivé a nepodložené. "Zlyhania predchádzajúcich vedení sa zo strany predstaviteľov SaS neoprávnene prisudzujú súčasnému vedeniu, ktoré im čelilo od nástupu do funkcie," vyjadrila sa poisťovňa.

Viaceré výroky predstaviteľov SaS VšZP vníma ako ovplyvňovanie vrcholiacej prepoisťovacej kampane. "Takéto konanie považuje poisťovňa vzhľadom na ich postavenie za účelové, zavádzajúce, neakceptovateľné a hrubo poškodzujúce dobré meno VšZP," dodala štátna poisťovňa.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok