Súd v prípade Naďa a Blahu opäť nerozhodol. Exminister žiada za označenie "vlastizradca" odškodné

6.9.2024 08:17 , Aktualizované: 6.9.2024 10:36

Jaroslav Naď a Ľuboš Blaha sa v piatok (6.9.) proti sebe opäť postavili na súde. Spor sa týka slovných útokov na bývalého ministra obrany. Rozsudok padne až v októbri.

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) a europoslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa dnes stretli na mestskom súde v bratislavskej Dúbravke.

Súdny spor medzi Naďom a Blahom sa týka Blahových verejných vyjadrení na sociálnych sieťach, kde opakovane označil Naďa za „vlastizradcu“, „amerického agenta“ a „vojnového štváča“.

Tieto tvrdenia boli spojené predovšetkým s obranou dohodou medzi Slovenskom a Spojenými štátmi, ktorú Naď podporoval počas svojho pôsobenia ako minister obrany. Naď podal na Blahu žalobu, v ktorej požaduje ospravedlnenie a odškodné, pričom tvrdí, že Blaha proti nemu viedol mediálnu kampaň a lynč.

Blaha sa bráni tvrdením, že má právo na politickú kritiku a že svoje obvinenia považuje za oprávnené, aj keby mu to súd zakázal.

Pojednávanie predošle odročili na jún, v júni ho zas odročili na september.

Zatiaľ bez rozsudku

Obe strany predniesli záverečné reči. Kým Naďov obhajca Peter Kubina tvrdí, že Blahov výrok, že Naď spáchal vlastizradu je trestnoprávne označenie, Blaha uvádza, že ide o eufemizmus a politici by mali byť odolný voči takýmto pomenovaniam.

Sudca napokon rozhodol, že rozsudok padne až 4.10. 2024.

Pozrite si archívnu reportáž o súdnom spore medzi Naďom a Blahom:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok