Gašpar: PS sa zúfalo snaží odvolávať. Šimkovičová ostáva ministerkou len pre jej nespoľahlivosť, oponuje Mesterová

5.9.2024 21:46

Politici si zrejme našli nový šport, odvolávanie. Neprejde deň, keby niektorí z nich nežiadal odvolanie iného. Kým koalícia žiada Šimečkovu hlavu, opozícia ukazuje na Šimečkovú a Suska.

Gašpar Mesterová
Foto: ta3

Dôvody na odvolanie Šimkovičovej a Suska

Opozícia vidí dôvody na odvolávanie ministra spravodlivosti Borisa Suska v tom, že prepustil z väzenia bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika za korupčnú kauzu.

V čase, keď už bol na slobode, súd v ďalšej kauze rozhodol, že je opäť vinný za ďalší korupčný čin. Susko na to do dnešného dňa nereagoval. Opozícia má obavy, že k trestu asi ani nedôjde.

Anketa

Ktorý z hostí vás najviac presvedčil?

Tibor Gašpar, predseda výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť (Smer-SD)
- %
Zuzana Mesterová, poslankyňa (PS)
- %
Celkovo hlasov: 68

V prípade ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej vidí opozícia problém v tom, že ministerka likviduje kultúru naprieč celým rezortom.

"Na chodbách Národnej rady sa šepká, že jediný dôvod, prečo je Martina Šimkovičová stále ministerkou kultúry, je ten, že ju nechcú poslať do poslaneckých lavíc, lebo sa nevedia spoľahnúť na to, ako bude hlasovať," prezrádza poslankyňa.

V celej časti relácie nižšie sa dozviete aj to, čo si poslanci myslia o informáciách o odpočúvacom systéme Pegasus, či bude Andrej Danko predsedom parlamentu, a ako by sa v prípade odvolania Michala Šimečku zachovalo Progresívne Slovensko. 

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok