Danko žiada jednotu koalície, z Migaľa je v nemom úžase. Nevie si predstaviť, že by Hlas nepodporil odvolanie Šimečku

4.9.2024 14:46 , Aktualizované: 4.9.2024 14:55

Šéf národniarov Andrej Danko tlačí na to, aby Hlas-SD podporil odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu predsedu parlamentu. Vyjadril sa tak vo videu na sociálnej sieti.

Andrej Danko
Foto: TASR/Jakub Kotian

Žiada jednotu koalície

"SNS, Smer a Hlas by mali mať jasno v tom, že pán Šimečka ako podpredseda Národnej rady naťahoval čas a rokovanie pravdepodobne s nejakým cieľom," hovorí.

V opačnom prípade sa podľa Danka potvrdí, že na ministerstve školstva, ktoré vedie Tomáš Drucker (Hlas-SD), "milujú slniečkarov", o čom podľa neho "čvirikajú vrabce". Jeden z Druckerových hlavných poradcov je Daniel Bútora, bývalý minister školstva počas úradníckej vlády Ľudovíta Ódora.

Podľa svojich slov je "v nemom úžase z vyhlásenia kolegov v Hlase". "Pozerám veľakrát na vyhlásenie pána Migaľa, ktorý takisto v minulosti poberal dotácie a pravdepodobne má s tým problém, ak takéto javy chce naša koalícia odstaviť. Ja verím, že Hlas bude jednotný a podporí Smer a SNS," zopakoval líder SNS. 

Zároveň informoval, že Smer a SNS už spísali a podpísali návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Hlasu odkázal, že bude dôležité, aby bola koalícia jednotná. "Neviem si predstaviť, že by Hlas nepodporil odvolanie pána Šimečku," vyhlásil s tým, že ide o dôležitým odkaz voličom.

Pozrite si reportáž o boji o post predsedu parlamentu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok