Šutaj Eštok vyzval Šimečku, aby odstúpil, Migaľ jeho odvolávanie nepodporuje. Hlas stále nevie, ako zahlasuje

4.9.2024 13:50

Poslanec NR SR Samuel Migaľ povedal, že by bol rád, keby k odvolávaniu predsedu PS ani nedošlo. Miesto mu patrí, myslí si.

migaľ.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Poslanec Samuel Migaľ zo strany Hlas-SD sa v rozhovore pre Hospodárske noviny vyjadril, že nie je priaznivcom myšlienky hlasovania o odvolaní Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady SR.

Podľa Migaľa by sa o tejto otázke v parlamente vôbec nemalo rokovať, pretože pozícia patrí najsilnejšej opozičnej strane, ktorá by mala sama rozhodnúť, kto ju bude zastávať.

„Toto miesto patrí najsilnejšej opozičnej strane a je na nich, kto zastáva túto pozíciu,“ uviedol.

Migaľ tiež priznal, že momentálne nie je jasné, aký postoj k hlasovaniu zaujme jeho strana.

„Ako budeme hlasovať, v tejto chvíli neviem povedať, je to otázkou nášho predsedníctva. Za seba môžem povedať, že by som bol rád, keby k takémuto hlasovaniu ani nedošlo. Argumenty, ktoré sú, ma zatiaľ nepresvedčili,“ poznamenal.

Aj on sám dostával granty

Podľa Migaľa ide v prvom rade o politickú záležitosť, ktorú inicioval koaličný partner, pričom on osobne s týmto prístupom nesúhlasí.

Zároveň upozornil, že jeho vlastné občianske združenie, ktoré získavalo granty počas vlád Smeru, Hlasu, ako aj v čase, keď bol premiérom Igor Matovič a Eduard Heger, sa venovalo prevažne vzdelávaniu v oblasti prevencie kriminality a nebolo politicky aktívne.

V otázke stability koalície Migaľ vyjadril presvedčenie, že situácia sa vyrieši v septembri. „Nevnímam, že v koalícii je nejaký problém. To, že Andrej Danko má nejaké svoje ambície, je osobná záležitosť Andreja Danka. My sa na fungovanie vládnej koalície pozeráme skrz riadne platnú koaličnú zmluvu,“ uviedol s tým, že post podpredsedu parlamentu podľa platnej dohody patrí strane Hlas-SD.

Pozrite si aj reportáž o odvolávaní Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok