Anonym znovu útočí aj v Česku. Školy dostali ďalšie výhražné e-maily

4.9.2024 10:03

V stredu dostali niektoré školy v Českej republike ďalšie výhražné e-maily. Polícia Českej republiky na platforme X oznámila, že zavedie opatrenia, ktoré budú do režimu vyučovania zasahovať čo najmenej.

České školy v ohrození

V utorok čelili stovky škôl v celej Českej republike hrozbám o nastražených výbušninách, čo viedlo niektoré školy v Prahe k predčasnému ukončeniu vyučovania alebo k presunu aktivít mimo školských priestorov.

Českí policajti už večer avizovali, že sa v stredu možno vyhrážky zopakujú, pričom by sa to malo týkať nielen základných, ale všetkých typov škôl.

V stredu ráno to na sieti X potvrdili. „Včera sme upozorňovali, že podľa našich zistení bude obdobný e-mail rozoslaný aj dnes. Školy nám začínajú túto skutočnosť potvrdzovať a rovnako ako včera, aj dnes prijmeme opatrenia, ktoré budú čo najmenej zasahovať do bežného vyučovacieho režimu,“ napísalo policajné prezídium.

Neskôr spresnilo, že podľa doterajších informácií výhražný e-mail dostalo približne 450 škôl. „V spolupráci s ministerstvom školstva sa snažíme školy upokojovať, že relevancia hrozby nie je vysoká a že našou úlohou v tejto chvíli je predovšetkým pátrať po páchateľovi,“ dodala polícia.

Podobným prípadom sa zaoberá tiež slovenská polícia. Na stovkách slovenských škôl bola v utorok nahlásená bomba a v stredu im prišli výhražné e-maily o zamínovaní. Policajné zbory oboch krajín preto v tejto veci spolupracujú.

V Česku sa prípadom zaoberá aj Národná centrála proti terorizmu, extrémizmu a kybernetickej kriminalite.

Pozrite si utorkovú tlačovú besedu ministrov vnútra a školstva k bezpečnostnej situácii:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok