Len niekoľko hodín po Poltave Rusi útočili aj na Kyjev a Ľvov. Zomrelo minimálne sedem ľudí

4.9.2024 07:42

V utorok (3.9.) Rusko zaútočilo na Poltavu, v noci sa už bránil aj Kyjev a Ľvov. Rakety zasiahli aj civilné ciele.

Najmenej sedem mŕtvych vrátane troch detí a 38 zranených si v noci na dnes vyžiadali ruské útoky na západoukrajinský Ľvov. Informoval o tom starosta mesta Andrij Sadovyj, ktorého citovali ukrajinské médiá. Mesto má dnes navštíviť šéfka českej Snemovne Markéta Pekarová Adamová.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po nočnom útoku na Ľvov vyzval spojencov, aby krajine pomohli s protivzdušnou obranou a apeloval na povolenie úderov v ruskom týle, napísala agentúra Reuters.

Trafili obytné budovy

Ruské nálety na Ľvov zasiahli niekoľko obytných budov, napísal Kozyckyj na sociálnej sieti Telegram. Starosta Ľvova Andrij Sadovyj spresnil, že obeťami sú muž a žena.

V súvislosti s ruským útokom nasadilo svoje aj spojenecké lietadlá susedné Poľsko, aby zabezpečilo bezpečnosť svojho vzdušného priestoru.

Svedkovia agentúre Reuters oznámili, že na okraji Kyjeva počuli niekoľko explózií. Podľa nich ukrajinská protivzdušná obrana v tej chvíli zrejme odrážala útok.

Ukrajinské letectvo na komunikačnej platforme Telegram uviedlo, že výstraha pred vzdušnými údermi platí pre celé ukrajinské územie.

Poľsko počas útoku nasadilo svoje a spojenecké lietadlá tretíkrát za osem dní, aby zabezpečilo bezpečnosť poľského vzdušného priestoru, uviedla poľská armáda.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok