Japonka ukončila život skokom zo strechy, pri dopade zasiahla nevinnú ženu. Za činom môže stáť návrat do školy

3.9.2024 15:14

V krajine dochádza každý rok pred návratom do školy k zvýšenému počtu samovrážd medzi mladými ľuďmi. V tomto prípade vyhasli rovno dva ľudské životy.

Japonsko
Foto: TASR/AP
Ilustračná fotografia.

V japonskom meste Jokohama sa v sobotu večer (31. augusta) odohralo tragické nešťastie, pri ktorom sedemnásťročné dievča spáchalo samovraždu skokom zo strechy nákupného strediska.

Pri dopade však zasiahla aj 32-ročnú ženu, ktorá stála na ulici. Obe ženy utrpeli ťažké zranenia a boli prevezené do nemocnice, kde neskôr zomreli.

Podľa informácií spravodajského servera BBC News, na ktoré upozornil český portál CNN Prima News, bola 32-ročná žena vonku so svojimi priateľmi, keď došlo k tejto tragédii.

Obdobie zvýšeného počtu samovrážd

Príčina samovraždy mladej študentky nie je zatiaľ známa, avšak v Japonsku dochádza každý rok pred návratom do školy k zvýšenému počtu samovrážd medzi mladými ľuďmi.

V roku 2023 spáchalo v Japonsku samovraždu 513 detí, pričom najčastejším dôvodom boli „školské problémy“. Tento jav, známy ako „futoko“, sa týka študentov, ktorí sa z rôznych dôvodov vyhýbajú návratu do školy.

Medzi hlavné dôvody patria rodinné problémy, osobné konflikty s rovesníkmi a šikanovanie.

Pozrite si reportáž o tom, že šikany v školách pribúda.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok