V Prešove už búrajú. Fico s Kaliňákom predstavili projekt novej vojenskej nemocnice

3.9.2024 10:02 , Aktualizované: 3.9.2024 18:46

V areáli Fakultnej nemocnice J.A. Reimana v Prešove už búrajú objekt starej kotolne a začínajú s demoláciou bývalého geriatrického pavilónu. Na ich mieste vyrastie nová vojenská nemocnica. Jej projekt, ako aj projekt nemocnice v Ružomberku, v utorok predstavil rezort obrany spolu s premiérom Robertom Ficom v Prešove.

Fico Kaliňák vojenská nemocnica
Foto: TASR/Veronika Mihaliková

Pozrite si zábery búrania.

Na tlačovej besede vystúpil aj minister obrany Robert Kaliňák. „Súčasné projekty sú chrbticou budúceho zdravotníckeho systému,“ uviedol minister.

Kaliňák ďalej vyzdvihol mesto Prešov za aktívnu spoluprácu a dodal, že budúce plánovanie mesta koordinujú práve s novým zdravotným zariadením. „Diskutujeme ako budeme pokračovať v otázke železnice, prípadnej zastávky či novej cesty,“ informoval šéf rezortu obrany.

„Verím, že sa nám všetky termíny dodržať,“ dodal na záver.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková tiež doplnila, že aj pôvodné priestory nemocnice sa budú rekonštruovať a modernizovať. „Prebiehajú tu modernizácie psychiatrických oddelení, dokončujú sa psychiatrické stacionáre a takisto sa bude zlepšovať podpora rádiológie, dokonca s pomocou umelej inteligencie,“ pripomenula ministerka.

O výstavbe novej nemocnice v Prešove sme sa rozprávali s analytikom Dušanom Zacharom.

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok