Žiačka základnej školy v Česku napadla spolužiakov nožom, dvoch zranila

3.9.2024 09:46 , Aktualizované: 3.9.2024 09:52

Jedna zo žiačok základnej školy v Domažliciach v Plzenskom kraji zaútočila nožom na svojich spolužiakov, pričom zranila dve deti. Policajti ju zadržali. Zranené deti už prepustili z nemocnice.

nôž útok
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Zranených žiakov prepustili z nemocnice

Dve deti zo základnej školy v Domažliciach, ktoré v utorok iná žiačka napadla nožom, už prepustili z nemocnice do domácej liečby. Ich zranenia nie sú vážne, po zasadnutí krízového štábu v meste to povedal hajtman Plzenského kraja Rudolf Špoták, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Záchranári podľa jeho slov previezli napadnuté deti do domažlickej nemocnice.

„Po následnom ošetrení na urgentnom príjme a ďalších ošetreniach boli obaja neplnoletí už prepustení do domáceho liečenia. Ukazuje sa, že zranenia našťastie neboli závažné,“ povedal Špoták.

Dodal, že na mieste naďalej pracujú interventi zo záchrannej služby v spolupráci s políciou. V prípade, ak by to bolo potrebné, budú tento tím rozširovať.

Rýchly zásah polície

Riaditeľ plzenského policajného riaditeľstva Petr Macháček ocenil rýchly zásah polície. Oznámenie o udalosti prijali okolo 8.00 hod a prvá hliadka bola na mieste o 8.06 h, druhá o 8.08 h, spresnil. Vyzdvihol aj konanie učiteliek a riaditeľa školy, čo zabezpečilo, aby dievča v útoku nepokračovalo. Polícia si ju podľa Macháčka prevzala od neho už neozbrojenú.

Doplnil tiež, že je zatiaľ predčasné špekulovať o konkrétnej právnej kvalifikácii skutku, mohlo by však ísť o podozrenie z násilného deliktu. Rovnako je podľa neho predčasné hovoriť o motíve.

Minister školstva Mikuláš Bek na sociálnej sieti X uviedol, že udalosť ho veľmi mrzí. „Násilie v školskom prostredí je absolútne neprijateľné. S domažlickými kolegami sme v spojení a sme pripravení im poskytnúť akúkoľvek podporu," dodal šéf rezortu školstva.

Pozrite si reportáž z 10. augusta 2024 o útoku na budovu školy v Gaze.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok