Hamas zdvihol varovný prst. Ak bude Izrael pokračovať vo vojenskom tlaku, rukojemníci sa vrátia v rakvách

2.9.2024 22:38

Ozbrojené krídlo palestínskeho teroristického hnutia Hamas dnes varovalo, že ak bude Izrael pokračovať vo vojenskom tlaku, izraelskí rukojemníci sa vrátia z Pásma Gazy v rakvách. Uviedlo tiež, že strážcovia rukojemníkov dostali nové inštrukcie, ako majú postupovať, ak sa k nim priblížia izraelskí vojaci, informovala agentúra AFP.

Izrael útok Gaza
Foto: TASR/AP

"Rozhodnutie Benjamina Netanjahua oslobodiť väzňov prostredníctvom vojenského nátlaku namiesto dosiahnutia dohody znamená, že sa vrátia k svojim rodinám v rakvách," uviedol vo vyhlásení hovorca ozbrojeného krídla Hamasu Abú Ubajd.

Dodal, že strážcovia rukojemníkov dostali nové pokyny, ako postupovať, keď sa k nim priblížia izraelskí vojaci. Vyhlásenie prišlo po tom, ako izraelská armáda našla cez víkend v tuneli v Pásme Gazy telá šiestich rukojemníkov. Armáda tvrdí, že únoscovia ich zavraždili krátko pred príchodom vojakov.

Zabitie šiestich rukojemníkov

Podľa spravodajskej webovej stránky The Times of Israel Hamas vo svojom najnovšom vyhlásení nepriamo priznal zabitie šiestich rukojemníkov. Vo vyhlásení sa uvádza, že nové pokyny boli vydané po úspešnej júnovej záchrane rukojemníkov v Nusajrate, keď izraelské sily oslobodili štyroch živých rukojemníkov.

Hamas vtedy uviedol, že vojenská operácia v utečeneckom tábore Nusajrát a jeho okolí si vyžiadala viac ako 200 obetí z radov Palestínčanov.

Abu Ubayd sa na začiatku vojny vyhrážal zabitím izraelských rukojemníkov. Teraz podľa ToI Hamas zrejme nariadil svojim členom, ktorí strážia rukojemníkov, aby ich zabili, ak sa priblížia izraelskí vojaci.

Pozrite si rozhovor o generálnom štrajku v Izraeli.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok