Čo vám ušlo z V politike: Návrh SNS porušuje koaličnú zmluvu, Druckera to nevyrušuje. Takto môže Danko vydierať Hlas, tvrdí Gröhling

2.9.2024 00:00

Skrytý spor medzi podpredsedom Národnej rady a Hlasom? Danko si nárokuje na post šéfa parlamentu, hoci pozícia jednoznačne patrí strane. Predkladá Danko návrh novely školského zákona zámerne?

Drucker Gröhling
Foto: ta3/Eva Famá

Post prináleží Hlasu, kedy to mohli vyriešiť?

Situáciu, ktorá okolo návrhu SNS vznikla, označil Gröhling za „znamenie, že v rámci koalície to škrípe. Nevedia sa dohodnúť na množstve ďalších vecí, ako aj na predsedovi Národnej rady.“ „A preto Danko možno takýmto spôsobom aj vydiera,“ myslí si.

Predsedu parlamentu vraj mohli mať zvoleného už dávno a boli tu podľa neho dve situácie, kedy to mohli urobiť.

Prvá mala nastať vtedy, keď sa volil podpredseda Národnej rady Tibor Gašpar. Druhá, keď bol menovaný Pavol Gašpar za riaditeľa SIS.

„Celá táto vec poukazuje iba na to, akým spôsobom sa hádate, aké máte konflikty a že stále riešite iba seba a nevenujete sa ľuďom,“ hovorí Gröhling.

Na to mu oponuje Drucker, že sú to možno len také túžby a sny, ktoré chce opozícia, aby riešila koalícia. „Chcete, aby tu bolo to, čo počas vlády, ktorej ste boli účastníkom. To, čo predvádzal váš bývalý predseda (Richard Sulík) s Matovičom bolo obťažovanie ľudí,“ kritizuje.

Tému uzatvára s tým, že strana Hlas sa k voľbe predsedu parlamentu vyjadrila jasne. Odkazuje na uznesenie snemu, ktorý povedal, že v zmysle koaličnej zmluvy patrí táto pozícia Hlasu. 

Celú reláciu si môžete pozrieť aj tu:

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok