Na ruskej Kamčatke našli trosky zmiznutého vrtuľníka Mi-8T. Z 22 ľudí na palube nikto neprežil

1.9.2024 10:48 , Aktualizované: 1.9.2024 18:42

Na ruskom polostrove Kamčatka našli trosky vrtuľníka Mi-8T, s ktorým ešte v sobotu stratili úrady spojenie. Záchranári oznámili, že z 22 ľudí na palube nikto neprežil, informovala agentúra TASS.

Vrak vrtuľníka našli záchranári zo vzduchu. Nachádza sa neďaleko miesta, kde sa s ním naposledy podarilo skontaktovať.

Na palube sa malo nachádzať 22 ľudí

Podľa predbežných informácií agentúry TASS bola príčinou nehody chyba posádky. Na palube sa podľa informácií úradov malo nachádzať 22 ľudí - traja členovia posádky a 19 turisti.

Vrtuľník spoločnosti Viťaz-Aero vzlietol z miesta v blízkosti sopky Vačkažec v sobotu približne o 16.15 h miestneho času, v stanovenom čase sa však neohlásil a ani nedorazil na miesto určenia.

Vrtuľník z radarov zmizol takmer okamžite

Posádka neoznámila žiadne problémy, pričom vrtuľník údajne z radarov zmizol takmer okamžite po vzlietnutí.

Do hľadania boli zapojené pozemné i letecké záchranné tímy. Pátranie komplikoval v oblasti silný vietor a hustá hmla, ktorá spôsobovala slabú viditeľnosť.

Mi-8 je vojenský vrtuľník sovietskej výroby, ktorý sa v Rusku podľa AFP bežne používa na prepravu. Nehody lietadiel a vrtuľníkov nie sú v tejto oblasti na ruskom Ďalekom východe, ktorý je riedko osídlený a typický nepriaznivým počasím, časté.

V auguste 2021 sa vrtuľník Mi-8 so 16 ľuďmi na palube zrútil do jazera na Kamčatke pre zlú viditeľnosť, pričom osem ľudí zahynulo. V júli toho istého roku sa na polostrove krátko pred pristátím zrútilo lietadlo s 28 ľuďmi na palube, pričom všetci zahynuli, pripomína AFP.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok