Do vzdušného priestoru Poľska počas útoku Ruska vletel neidentifikovaný objekt. Pátra po ňom 75 vojakov a vrtuľníky

26.8.2024 14:11

Počas ruského pondelkového útoku na Ukrajinu vletel neidentifikovaný objekt, s najväčšou pravdepodobnosťou dron, do vzdušného priestoru Poľska a zrejme dopadol na jeho územie.

Útok dronu nad Kyjevom
Foto: TASR/AP

S odvolaním sa na operačné veliteľstvo poľských ozbrojených síl o tom informovala agentúra PAP.

Rusko počas masívneho útoku vypustilo na Ukrajinu vyše 200 rakiet, striel a bezpilotných lietadiel. Pri úderoch zahynulo najmenej päť osôb, zasiahnuté boli podľa predstaviteľov aj ukrajinské energetické zariadenia.

Potvrdili to najmenej tri radarové stanice

Neznámy objekt prenikol do poľského vzdušného priestoru približne o 06.43 h. Na území Poľska ho potvrdili najmenej tri radarové stanice, uviedol Maciej Klisz, šéf operačného veliteľstva poľskej armády. Vlastnosti objektu podľa neho ukazujú, že nešlo o raketu.

Dodal, že nad objektom mal plnú kontrolu a bol pripravený ho zostreliť, zastavili ho však poveternostné podmienky. Objekt zmizol asi po 25 kilometroch na poľskom území.

Armáda po danom objekte momentálne pátra v oblasti pohraničného mesta Tyszowce, Klisz však nevylúčil, že už mohol opustiť územie Poľska. Do akcie je zapojených 75 vojakov aj vrtuľníky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok