Arogantným správaním zapríčinil smrť slávneho hokejistu NHL a jeho brata. Muž sa pred súdom spýtal, kedy ho pustí

31.8.2024 07:15

Situáciu vyhodnotil tak, že ho auto úmyselne blokuje, preto strhol volant do pravej strany, kde vo veľkej rýchlosti zrazil dvoch cyklistov. Muž, ktorý zabil hviezdneho útočníka a jeho brata, vypovedal.

Gaudreau smrť hokejista
Foto: TASR/AP

Sean M. Higgins z Woodstownu, ktorý šoféroval svoje vozidlo pod vplyvom alkoholu, sa podrobil výsluchu po tragickej nehode, pri ktorej zomrel americký hokejista Johnny Gaudreau spolu s bratom Matthewom.

Nehoda sa stala na ceste County Route 551, kde bratia išli na bicykloch po okraji vozovky. Higgins Podľa očitých svedkov sa šofér zjavne ponáhľal, na zistenia amerického portálu New York Post upozornil športový web denníka Pravda.

Priebeh smrteľnej nehody

Higgins sa pokúsil predbehnúť autá idúce pred ním a zaradil sa späť do jazdného pruhu po prvom predbiehajúcom manévri.

Pri ďalšom pokuse predbehnúť druhé auto však došlo k tragédii. Druhé auto sa vysunulo do stredu vozovky, aby bezpečne obišlo cyklistov.

Higgins, ktorý predpokladal, že ho vodič pred ním blokuje, sa rozhodol prebehnúť auto z pravej strany, nevediac, že pred ním sú dvaja cyklisti.

Oboch cyklistov zrazil vo veľkej rýchlosti, pričom na mieste nehody zomreli na následky zranení.

"Vážne až do štvrtka?"

Situáciu ešte viac šokovalo Higginsovo správanie počas vypočúvania sudcom.

V jednom momente sa arogantne opýtal, kedy ho pustia na slobodu, a pri informácii, že kvôli sviatkom bude musieť zostať v záchytnej väzbe dlhšie, si povzdychol: „Vážne tu mám byť až do štvrtka?“

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok