Bez šiat, len s topánkami. Francúzske mesto láka na výstavu v Adamovom rúchu, pre deti je vstup zdarma

30.8.2024 05:00

Múzeum v Marseille na juhu Francúzska otvorilo výstavu o naturizme, na ktorú môžu návštevníci prísť nahí. Vstup bez oblečenia je možný raz mesačne. V auguste prišlo na takúto prehliadku 80 ľudí, ďalší termín je 3. septembra. Obuv je však povinná, a to kvôli trieskam z parkiet, informuje francúzsky server La Dépêche.

nudizmus
Foto: Profimedia

Ľudia dnes vyhľadávajú zdravú stravu, stávajú sa vegetariánmi, meditujú alebo cvičia jogu v snahe priblížiť sa k prírode, tak ako to robili naturisti v minulosti, vysvetľuje koncepciu výstavy Múzeum európskych a stredomorských civilizácií.

Kurátori vyzdvihujú výsadné postavenie Francúzska ako turistickej destinácie pre naturistov vďaka slobodným komunitám a príjemnému podnebiu.

Nezabudnuteľný zážitok

"Dnes mám narodeniny a chceli sme urobiť niečo nezvyčajné," povedala 38-ročná Julie so šatkou okolo tela. Na výstavu prišla so svojím manželom, ktorý expozíciu absolvoval bez oblečenia. "Nestáva sa každý deň, aby ste sa po múzeu prechádzali nahí," poznamenala Julie.

Kieran a Xander z juhozápadného Anglicka sa tiež zúčastnili na prehliadke. "V Marseille sme týždeň. Výstavu sme si všimli na instagrame a chceli sme ju vidieť," hovoria mladí Angličania nadšene a dodávajú, že v ich domovine nie je veľa vecí súvisiacich s naturizmom a ‚je tam aj zima‘.

Pre deti je výstava zadarmo

Výstava Naturist Paradise obsahuje 600 fotografií, filmov, časopisov, obrazov, kníh a sôch súvisiacich s naturizmom, nudizmom a nahotou.

Medzi exponátmi je aj fotografia francúzskej propagátorky naturizmu Christiane Lecocq, ktorá spolu so svojím manželom založila prvé nudistické letovisko na svete. Vstup pre deti a mládež do 18 rokov je zdarma. Výstava potrvá do 9. decembra.

Pozrite si archívnu reportáž o krádeži v Britskom múzeu z 2. augusta 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok