Rozhodli turisti. Parížske voskové múzeum odstránilo sochu Depardieua

19.12.2023 06:00

Parížske múzeum voskových figurín Grévin stiahlo z expozície sochu francúzskeho herca Gérarda Depardieua kvôli negatívnym reakciám návštevníkov a užívateľov sociálnych sietí.

 Gerard Depardieu
Foto: Profimedia

Médiá nedávno odvysielali reportáž z hercovej návštevy Severnej Kórey v roku 2018, v ktorej Depardieu pri rokovaní so ženami prednáša urážlivé výroky a napodobňuje sexuálne akty. Depardieu je tiež vyšetrovaný kvôli niekoľkým obvineniam zo sexuálneho obťažovania alebo znásilnenia, herec však vinu odmieta.

Fotografia figuríny herca Gérarda Depardieua:

Odobrali mu titul čestného občana

Herec, ktorý stvárnil Cyrana z Bergeracu alebo Obelixa, bol na konci minulého týždňa vyškrtnutý zo zoznamu držiteľov národného poriadku kanadského Québeku. Titul čestného občana mu odobrala belgická obec Estaimpuis, kde herec od konca roku 2012 žil kvôli zvyšovaniu daní v rodnom Francúzsku. O odobratí Rádu čestnej légie teraz rokuje aj Francúzsko, proti čomu sa stavia Depardieuova rodina.

Ruský občan

Kontroverziu slávny francúzsky herec vzbudzoval pozornosť aj v minulosti. V roku 2013 dostal na rozkaz prezidenta Ruska Vladimira Putina ruské občianstvo a hlásil sa k nemu aj po začiatku vojny Ruska proti Ukrajine. Konflikt Depardieu označil za "nonsens" a tvrdil, že Rusko obdivuje pre jeho kultúru, pripomína server francúzskej stanice Europe 1.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok