Rusko znovu zaútočilo na Ukrajinu, výbuchy počuli aj v Kyjeve. Dronové nálety hlásia aj Rusi

29.8.2024 07:55

Rusko v noci na pondelok podniklo ďalší vzdušný úder na Ukrajinu. Vyslalo na ňu podľa stanice BBC niekoľko desiatok bezpilotných lietadiel a dve strely. Vo viacerých ukrajinských regiónov úrady vyhlásili letecký poplach.

Rusko Ukrajina obrnené vozidlo Ukrajincov
Foto: TASR/AP (ilu)

Z Kyjeva sú hlásené dôsledky trosiek zostrelených dronov, napísal server Ukrajinska pravda. Ruské úrady informovali o útoku ukrajinských dronov na anektovaný polostrov Krym alebo Brjanskú oblasť.

"Po desiatkach bezpilotných lietadiel ruská armáda opäť vypálila na Ukrajinu strely. Zatiaľ ale nejde o masívny raketový úder, podľa ukrajinskej armády sú dve," napísala BBC na svojom ruskojazyčnom webe. Strely podľa nej mierili cez Černihivskú na Kyjevskú oblasť a cez Sumskú oblasť zrejme smerom k vojenskému letisku v Myrhorode v Poltavskej oblasti.

Explózie bolo počuť v Kyjeve

Ukrajinská pravda v noci písala o explóziách, ktoré boli počuť v Kyjeve a o aktivite ukrajinskej protivzdušnej obrany. Neskôr uviedla, že na niekoľkých miestach metropoly spadli trosky zostrelených bezpilotných lietadiel do štvrtí s obytnými budovami a sú hlásené určité škody, zatiaľ ale nie sú informácie o obetiach.

Správy o streľbe protivzdušnej obrany a explóziách prichádzajú aj z ďalších miest Ukrajiny, poznamenala BBC.

Hlásenia z ruskej strany

Táto stanica tiež informovala o hláseniach z ruskej strany, niektorí tamojší činitelia informovali o ukrajinskom vzdušnom útoku na ruské alebo Moskvou okupované regióny. Ruskom dosadený gubernátor prístavu Sevastopoľ na ukrajinskom polostrove Krym Michail Razvožajev uviedol, že ruská protivzdušná obrana odrážala nálet ukrajinských dronov blízko mesta.

Gubernátor ruskej Brjanskej oblasti Alexander Bogomaz v noci na Telegrame informoval o zostrelení troch ukrajinských dronov. Úrady podľa neho neregistrujú zranené alebo škody.

Podobné vyhlásenia jednotlivých strán konfliktu nemožno v podmienkach vojny bezprostredne nezávisle overiť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok