Ukrajina zaútočila dronmi na Rusko. Útoky spôsobili požiar v sklade paliva

28.8.2024 07:35

Ukrajinské dronové útoky spôsobili v Rostovskej oblasti na západe Ruska požiar skladiska paliva. Podľa agentúry Reuters o tom informujú ruské zdroje na sieti Telegram. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že protivzdušná obrana zlikvidovala nad Rostovskou a Voronežskou oblasťou 12 ukrajinských dronov.

Kyjev udalosti zatiaľ nekomentoval.

Terčom je ropný priemysel

Ukrajinská armáda, ktorá sa už tretí rok bráni ruskej agresii, v posledných mesiacoch podniká dronové útoky na ruské územie s cieľom ničiť ruskú vojenskú infraštruktúru a zariadenie ropného priemyslu.

Nočný útok podľa telegramových zdrojov spôsobil požiar viacerých nádrží v skladisku paliva Glubokinskaja v Rostovskej oblasti. Kanál blízky ruským tajným službám podľa Reuters uviedol, že boli zasiahnuté tri nádrže a v mieste spadli dva drony.

Gubernátor Vasilij Golubev napísal, že Rusko zničilo štyri ukrajinské drony, o útoku a požiari sa však nezmienil. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexander Gusev uviedol, že trosky dronu spôsobili požiar blízko "výbušného objektu". K explózii však podľa neho nedošlo. Údaje, ktoré poskytujú bojujúce strany, sa v čase konfliktu nemôžu nezávisle overiť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok