Legendárna britská skupina je po 15 rokoch späť. Oasis vyrazí na dlhoočakávané turné

27.8.2024 09:38 , Aktualizované: 27.8.2024 16:58

Britská rocková kapela Oasis dnes na sieti X oznámila prvé spoločné turné po 15 rokoch.

Bratia Liam a Noel Gallagherovi už v pondelok na internete naznačovali, že sa možno chystá obnovenie ich hudobnej spolupráce, ktorá v roku 2009 skončila pre spory medzi súrodencami. Prvý koncert je plánovaný na 4. júla 2025 vo waleskom Cardiffe.

"Je to tu. Deje sa to," uviedla v utorok kapela na sieti X. Skupina známa svojimi nadčasovými hitmi ako Wonderwall a Don't Look Back in Anger naplánovala 14 koncertov v Británii a Írsku, z toho štyri na londýnskom štadióne Wembley. Turné sa skončí 17. augusta budúceho roka v Dubline.

Bratia v noci na pondelok zverejnili na sociálnej sieti krátky odkaz: 27.08.24 - 8am, čo médiá pochopili ako termín, kedy bude oznámené obnovenie kapely.

Predaj vstupeniek sa začne túto sobotu najskôr na koncerty v Írsku od 09:00 SELČ a o hodinu neskôr na koncerty v Británii.

Letné turné po Británii a Írsku bude jediným európskym vystúpením kapely a možné ďalšie koncertné šnúry mimo Európy Oasis ešte len plánujú, uvádza ich web. Kapela tento týždeň oslavuje 30 rokov od vydania prvého štúdiového albumu Definitely Maybe.

Divoká hádka bratov

Rozpad kapely zapríčinilo dlho trvajúce napätie medzi súrodencami Gallagherovými, ktoré vyvrcholilo v lete 2009. Po divokej hádke v zákulisí pred parížskym koncertom na festivale Rock en Seine musel manažér kapely vystúpenie zrušiť.

Noel následne ohlásil, že skupinu opúšťa, pretože už nemôže ďalej so svojím mladším súrodencom spolupracovať. Kapela Oasis vznikla v roku 1991 a v polovici 90. rokov patrila medzi najpopulárnejšie hudobné zoskupenia na svete.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok