Krvavý útok v Nemecku má dohru. Zadržali podozrivého zo Solingenu

25.8.2024 08:08 , Aktualizované: 25.8.2024 21:29

Hlavný podozrivý z útoku nožom v nemeckom meste Solingen sa vzdal polícii a počas vyšetrovania sa priznal k činu, uviedla v nedeľu polícia vo vyhlásení. Informuje o tom agentúra AFP.

Podozrivým z útoku je občan Sýrie vo veku 26 rokov a po jeho zatknutí v sobotu neskoro večer je jeho účasť na udalostiach "v súčasnosti predmetom dôkladného vyšetrovania", uvádza sa vo vyhlásení.

K útoku nožom došlo v piatok večer na námestí Fronhof počas osláv 650. výročia založenia mesta Solingen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Útočník zabil dvoch mužov a jednu ženu, päť osôb vážne zranil.

Pomasta za moslimov v Palestíne

Polícia v sobotu zadržala 15-ročného chlapca, ktorý by podľa nej mohol byť spojený s útokom. Neskôr informovala o zadržaní ďalšej osoby, ale neposkytla o nej viac podrobností.

K zodpovednosti za piatkový útok sa v sobotu prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Na sieti Telegram napísala, že útok je "pomstou za moslimov v Palestíne a všade", čím zjavne narážala na vojnu Izraela a hnutia Hamas v Pásme Gazy.

IS však bezprostredne neposkytla žiadne dôkazy pre svoje tvrdenie a zatiaľ nie sú známe ani kontakty medzi útočníkom a teroristickou organizáciou.

Nemecká prokuratúra v sobotu uviedla, že nevylučuje teroristický motív tohto činu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok