Pozornosť padla na hráčov z KHL, ale čo hviezdne trio? Vieme, prečo Černák, Slafkovský, Cehlárik nepomôžu v boji o olympiádu

22.8.2024 15:17

Tréner Craig Ramsay a prezident SZĽH Miroslav Šatan pred pár dňami oznámili nomináciu na kvalifikačný turnaj, kde naši hokejisti zabojujú o miestenku na zimnej olympiáde. Najväčšiu pozornosť pútala účasť hráčov z ruskej KHL, ale kde je hviezdne trio Slafkovský, Černák, Cehlárik?

Juraj Slafkovský
Foto: TASR/Jakub Kotian

Nepustili ich kluby

Draftová jednotka Montrealu z roku 2022 uviedla, že by si na blížiacej sa olympijskej kvalifikácii rada zahrala. Bude sa konať v Bratislave 29. augusta až 1. septembra. "Som pripravený reprezentovať, ale toto rozhodnutie nie je na mne," povedal podľa Športwebu koncom júla Juraj Slafkovský.

Jeho meno sa však na súpiske neobjavilo a chýbal aj Erik Černák.

Športový novinár Tomáš Prokop na sociálnej sieti X informoval, že ich nepustili ich zámorskí zamestnávatelia - Montreal Canadiens a Tampa Bay. "To je primárny dôvod ich neúčasti," ozrejmil.

Canadiens od Slafkovského v budúcnosti očakávajú veľa. Podpísal s nimi aj novú osemročnú zmluvu v hodnote 60,8 milióna dolárov, o čom sme informovali na začiatku júla.

Bývalý hokejový obranca Boris Valábik sa k neúčasti Slafkovského vyjadril v rozhovore pre Športsky24.sk. "Neviem presne, čo sa deje medzi zväzom a Jurajom, avšak podľa mňa prichádzajú do úvahy tri scenáre. Buď sa chcel svedomito pripravovať na nadchádzajúcu sezónu NHL a uprednostnil ju pred reprezentáciou, alebo ho nepustil klub, pretože s ním podpísal rekordný kontrakt a nechce, aby sa zranil. Do úvahy taktiež prichádza možnosť, že v jeho rozhodnutí mohlo hrať rolu určité znechutenie z uplynulých majstrovstiev sveta v Česku," zamyslel sa.

Pravý dôvod o absencii Slafkovského prezradil zámorský novinár Nicolas Cloutier z kanadskej športovej televízie TVA Sports. "Dopočul som sa, že Juraj Slafkovský nebude reprezentovať Slovensko v olympijskej kvalifikácii z preventívnych dôvodov. Nič veľmi vážne, ale Juraj má nejaké problémy s chrbtom. Rozhodnutie bolo prijaté v spolupráci s Canadiens," uviedol na sieti X.

Nepovolali ho

Dôvod, prečo sa zápasov nezúčastní ani Peter Cehlárik, nebol na tlačovej konferencii Šatana a Ramsayho úplne odkomunikovaný, pripomína web sportky.zoznam.sk. Sám útočník sa vyjadril až pre STVR.

"Dôvod je, že som nedostal pozvánku. Mal som telefonát, že nateraz nebudem súčasťou tímu. Som zdravý a bol som pripravený reprezentovať. Držím chalanom palce, aby kvalifikáciu zvládli, a potom sme sa pobili o miestenky priamo na olympiádu," citoval 29-ročného útočníka športový redaktor Patrik Mitas.

Ramsay priznal, že išlo o nesmierne ťažké rozhodnutie a s Cehlárikom sa dohodli, že pomôže v budúcnosti.

Celú tlačovú konferenciu o kvalifikácii na zimnú olympiádu si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok