Rektor policajnej akadémie mal verejne ponížiť študentku. Nepáčili sa mu jej nohavice s dierami

Prorektor policajnej akadémie Mojmír Mamojka poslal rektorovi akadémie Stanislavovi Šisulákovi list. Dopočul sa, že sa nevhodne správal ku študentke, preto sa v liste pýtal, či je to pravda. Šišulák to odmieta, dbá však na disciplínu a ustrojenosť študentov. Informovali o tom Aktuality.sk a Markíza.

Šišulák
Foto: Facebook/Lucia Kurilovská

V liste z 20. augusta, ktorý získali Aktuality.sk a Markíza, Šišulákov podriadený opisuje spôsob komunikácie šéfa školy ako "mimoriadne urážlivý až ponižujúci". Voči kolegom a študentom sa vraj správa neprimerane.

Konkrétny príklad

Študentka mala mať na sebe "roztrhané nohavice", resp. nohavice s dierami, ktoré mladí ľudia bežne nosia.

Rektorovi akadémie sa podľa listu nohavice nepáčili a mal študentku kvôli tomu verejne kritizovať.

Podľa Markízy mal do jednej z dier na nohaviciach strčiť prst a povedať, že "ak ju v nich ešte raz uvidí, stiahne jej ich tak, že jej budú vidieť tangáče".  

Následne sa opýtal, "či doma chová tigre, keď má nohavice s takýmito dierami".

Z diania na akadémii sú od januára 2024 podľa Mamojku viacerí zamestnanci sklamaní. Vtedy Šišulák nastúpil do funkcie rektora.

Šišulák sa bráni: Nie je to pravda

Šisulák odmieta akékoľvek pochybenie z jeho strany voči študentom, ako aj podriadeným. "Dbám na disciplínu a ustrojenosť u študentov, pedagógov, ako aj zamestnancov Akadémie," reagoval.

Rektor pre Markízu povedal, že list môže súvisieť aj s "návrhom personálnej zmeny vo vedení Akadémie Policajného zboru v Bratislave, ktorú dňa 20. 8. 2024 predložil k prerokovaniu Akademickému senátu Akadémie Policajného zboru v Bratislave".

O liste vie aj Nadácia Zastavme korupciu. Na situáciu reagoval aj jej člen a bývalý šéf NAKA Ľubomír Daňko s tým, že ak sa potvrdí pravdivosť prístupu rektora Šišuláka k študentke, "jeho konanie hraničí až s podozrením z vyhrážania alebo fyzického obťažovania".

Pozrite si archívnu reportáž zo 16. februára 2024 o inštruktorovi policajnej akadémie, ktorý postrelil kadetku Mišku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok