Inštruktor, ktorý postrelil kadetku, je vinný v zmysle obžaloby. S prokurátorom chcel uzavrieť dohodu o vine a treste, ten to však odmietol

16.2.2024 09:29 , Aktualizované: 16.2.2024 16:34

Vladimír Šeparnev (52 rokov), ktorý v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ postrelil ešte v marci 2023 kadetku Michaelu, spoznal verdikt: Podmienka na štyri roky, zákaz výkonu pedagogickej činnosti so zbraňami a musí tiež nahradiť škodu 48-tisíc eur.

Na súde

Šeparnev pre médiá povedal, že je mu nesmierne ľúto, čo sa stalo. "Ideme spolupracovať so súdom. Nesmierne to ľutujem," povedal. 

Na otázku ako si vysvetľuje to, že sa v zbrani nachádzal ostrý náboj obhajoval tým, ako "poslal list aj Michaelinej rodine aj jej. Chcem sa jej osobne ospravedlniť, pretože je to obrovské nešťastie. Inštruktor je zodpovedný za všetko, čo sa deje na cvičisku," zdôraznil.

Na to, či je to lajdáctvo z jeho strany ako kadetka Michaela tvrdí, nechcel odpovedať. Svoj čin ľutuje a chce sa jej ospravedlniť. 

Čo sa stalo študentke?

Michaelu postrelil 1. marca 2023 počas tréningu po vyučovaní. Guľka jej prešla pľúcami, chrbticou, žalúdkom, prerušila jej miechu a skončila na invalidnom vozíku.

Ostrý náboj

K nehode malo podľa zdroja ta3 dôjsť o 16:13 h, dvadsaťročné dievča bolo pri vedomí, krvácalo z brušnej dutiny a necítilo si nohy. Previezli ju do Univerzitnej nemocnice na Kramároch. K nehode došlo tak, že inštruktor mal medzi strelivom aj jeden ostrý náboj.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť príchod Vladimira Šeparneva na súd.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok