Mlčanie ako akt diskrétnosti. Taylor Swift prvýkrát prehovorila o zrušených koncertoch vo Viedni

22.8.2024 06:34 , Aktualizované: 22.8.2024 14:39

Dva týždne po tom, čo organizátori zrušili koncerty Taylor Swift vo Viedni kvôli plánovanému teroristickému útoku, vydala americká speváčka včera večer svoje prvé vyhlásenie. V príspevku na Instagrame, v ktorom sa obzrela za európskou časťou svojho turné Eras Tour, ktoré sa skončilo tento týždeň, vyjadrila svoje obavy a vďaku úradom.

Tri viedenské koncerty museli zrušiť

"Zrušenie našich viedenských koncertov bolo zdrvujúce," napísala dnes Swift.

"Dôvody zrušenia ma naplnili novým pocitom strachu a obrovským pocitom viny, pretože na tieto koncerty plánovalo prísť toľko ľudí," uviedla speváčka.

Tri viedenské koncerty, na ktoré plánovali prísť desaťtisíce fanúšikov z Rakúska a ďalších krajín, organizátori začiatkom augusta zrušili z dôvodu teroristickej hrozby.

Polícia predtým uviedla, že v čase konania koncertov zadržala dve osoby podozrivé z plánovania útokov v rakúskej metropole. O dva dni neskôr úrady zatkli tretiu osobu.

Oplakávali koncerty, nie životy

"Vďaka úradom sme oplakávali koncerty, nie životy," povedala Swift a dodala, že s vyhlásením počkala z bezpečnostných dôvodov až na koniec európskej časti turné Eras Tour. "V prípadoch, ako je tento, je 'mlčanie' aktom diskrétnosti," napísala speváčka.

Swift sa k zrušeniu koncertov z 8. až 10. augusta do dnešného dňa nevyjadrila a jej tím nereagoval na žiadosti o komentár, informovala agentúra AP a ďalšie médiá. Hudobníčka tiež utlmila svoju aktivitu na sociálnych sieťach.

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako fanúšikovia Taylor Swift reagovali na zrušenie koncertov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok