Jeden z najväčších pokusov o útok na Moskvu. Mierili na ňu desiatky ukrajinských dronov

21.8.2024 09:27

Ruská protivzdušná obrana v noci zničila 45 ukrajinských dronov, ktoré útočili na Moskvu a ďalšie ruské regióny. V stredu to uviedlo ruské ministerstvo obrany. Informuje o tom agentúra Reuters.

Moskva štátny smútok
Foto: TASR/AP

Jedenásť dronov sa ruským silám podarilo zostreliť nad Moskovskou oblasťou. Starosta hlavného mesta Sergej Sobianin už skôr uviedol, že "išlo o jeden z najväčších pokusov o útok na Moskvu prostredníctvom dronov v histórii". Sobianin tvrdí, že nedošlo k žiadnym škodám.

Obmedzenie príletov a odletov

Ruský Federálny úrad pre leteckú dopravu (Rosaviacija) však uviedol, že pre dronové útoky dočasne obmedzili prílety a odlety na moskovských letiskách Vnukovo, Domodedovo a Žukovskij. Obmedzenie trvalo približne štyri hodiny a v súčasnosti už letiská fungujú v bežnom režime.

Ďalších 23 bezpilotných lietadiel ruská protivzdušná obrana zostrelila nad Brianskou oblasťou medzi Ukrajinou a Bieloruskom, šesť nad Belgorodskou oblasťou, tri nad Kalužskou oblasťou a dve nad Kurskou oblasťou.

Ministerstvo obrany mlčí

Gubernátor Tulskej oblasti uviedol, že dva drony sa podarilo zostreliť aj v tomto ruskom regióne. V Rostovskej oblasti miestny gubernátor ohlásil zostrelenie ukrajinskej rakety. Ministerstvo obrany sa však o útokoch v týchto oblastiach nezmienilo.

Útoky ukrajinských dronov sa dejú v čase, keď sily Kyjeva vedú ofenzívu v ruskej Kurskej oblasti, kde podľa vlastných slov kontrolujú viac ako 1000 štvorcových kilometrov územia.

Pozrite si archívnu reportáž z 24. mája 2024 o ukrajinskom raketovom útoku na Kryme.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok