Hašek rešpektuje rozhodnutie Šatana. Slovenský hokej vyvolal reakcie v zahraničí aj u politikov

Rozhodnutie hokejového zväzu nominovať hráčov z ruskej KHL vyvolalo rôzne reakcie. Nadmiernu pozornosť tomu venujú aj české média. Ich postoj nám priblížil Dominik Hašek.

Podľa bývalého českého reprezentanta a olympijského víťaza z Nagana Dominika Hašeka je chyba politiky vôbec to, že na území Ruska môžu Slováci a Česi pracovať. Rozhodnutie šéfa hokejového zväzu však plne rešpektuje, pretože nechcel diskriminovať hráčov z KHL.

Reakcie

„Mirek Šatan musí vychádzať z nejakých zákonov a nechce, aby sa s ním hráči súdili,“ povedal Dominik Hašek.

„Chápeme, že to rozdeľuje trošku spoločnosť, ale veríme, že budeme príkladom jednoty ako spolupracovať," uviedol Šatan na tlačovej besede.

Nominácia hokejistov z KHL opäť rozvírila diskusiu o tom, že šport nepatrí do politiky. 

„Nebuďme pápežskejší ako pápež, nemiešajme do tohto politiku. Do športu nepatrí,“ vyjadril sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

„Neodsudzujem tých športovcov, ktorí hrajú v KHL. Odsudzujem to, že sú ticho," povedal svoj názor líder KDH Milan Majerský.

Šport je pre Rusko najlepšia reklama

„Šport nikdy nebol apolitický. Pre Rusko je šport tá najlepšia reklama, top hráči hrajú v NHL. Nanešťastie sa podarilo, že skoro vôbec nemohli nastúpiť na olympiáde. Viete si predstaviť, že by vyhrávali medaily a mali by miliardy z reklamy, ktoré by podporovali ich vojnu,“ tvrdí Hašek.

Podľa prieskumu, ktorý si dal vypracovať hokejový zväz až 52 percent slovenských klubov súhlasí s účasťou hráčov z KHL v reprezentácii. V Česku to bolo presne naopak, až 75 percent ľudí sa vyjadrilo, že je striktne proti tomu, aby ich krajinu takýto hráči reprezentovali.

„Možno tí hráči z KHL budú vaši najlepší hráči a ukážu, že naozaj chcú krajinu reprezentovať,“ dodal na záver Hašek.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok