Pri Košiciach sa zrazil autobus s kamiónom. Na mieste boli zranení, zasahoval aj vrtuľník

20.8.2024 18:29 , Aktualizované: 20.8.2024 22:28

Pred obcou Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie došlo v utorok popoludní k nehode autobusu a kamióna. Na mieste bolo sedem zranených osôb.

20240820_Turna_nad_Bodvou_nehoda_1066779.jpg
Foto: TASR/KR PZ v Košiciach

Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Cesta bola obojsmerne uzavretá

„Operátori tiesňovej linky 155 vyslali na miesto dopravnej nehody autobusu a kamióna pred obcou Turňa nad Bodvou v Košickom kraji šesť pozemných ambulancií a jeden vrtuľník,“ uviedlo operačné stredisko na Facebooku. Na mieste nachádzalo sedem zranených osôb, všetci boli podľa strediska pri vedomí.

Cesta bola uzavretá v oboch smeroch, uviedla na sociálnej sieti košická krajská polícia. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "Dopravnú nehodu aktuálne dokumentujeme. Bližšie informácie poskytneme neskôr," doplnili.

"V autobuse sa nachádzalo sedem osôb a vodič," doplnil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint s tým, že na mieste zasahovalo deväť príslušníkov HaZZ s troma kusmi techniky, ako aj dobrovoľní hasiči z Turne nad Bodvou.

Jeden zo zranených je na JIS-ke

Dvoch pacientov so závažnými a stredne závažnými poraneniami previezli do košickej nemocnice z miesta utorkovej zrážky nákladného auta a autobusu pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice Monika Krišková.

"Jeden pacient je hospitalizovaný na JIS Kliniky úrazovej chirurgie. Obaja sú však v stabilizovanom stave, naďalej prebieha diagnostika pacientov," informovala hovorkyňa košickej nemocnice. Dodala, že na ošetrenie priviezli aj matku s dvoma deťmi. Sú však v stabilizovanom stave a pri vedomí.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok