Zrazil ženu na priechode, potom vošiel autom na autobusovú zastávku. Nehoda si vyžiadala obete a zranených

13.8.2024 13:50 , Aktualizované: 13.8.2024 15:14

Dve ženy prišli o život a osem ľudí utrpelo zranenia po tom, čo v utorok dopoludnia vo Varšave vošiel automobil na zastávku, kde ľudia čakali na autobus, uviedol spravodajský server Onet.pl.

nehoda na zastavke Varšava
Foto: X/Policja Warszawa

Podľa prvých zistení 45-ročný vodič najprv zrazil ženu na neďalekom priechode pre chodcov a následne spanikáril a vošiel na zastávku. Lekári bojujú o život dieťaťa vo veku 3,5 roka, dodal portál.

Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Vodič bol triezvy. Policajná hovorkyňa Marta Haberská povedala, že päť ľudí skončilo v nemocnici, ďalší zdravotníci ošetrili na mieste. Dieťa je vo veľmi ťažkom stave a dve hospitalizované ženy majú stredne vážne poranenia, uviedol v televízii TVN24 Piotr Owaczarski zo zdravotnej služby Meditrans.

Obete a zranení

"Ranených náraz odhodil niekoľko metrov ďaleko, jeden dokonca ležal za prístreškom," povedal portálu jeden z vodičov mestského dopravného podniku, ktorý sídli hneď pri mieste nehody. "Pred priechodom už dávno mal byť semafor. Pravidelne vidíme, ako rýchlo tade autá jazdia," dodal.

Hovorca hasičov, ktorí na mieste zasahovali, potvrdil, že pri nehode bolo zranených desať ľudí, z ktorých potom jedna žena zahynula.

Rozpútala sa hádka

Vodič podľa neho zastavil až značný kus od zastávky. Keď nezranený vystúpil z vozidla, rozpútala sa hádka medzi ním a zamestnancami dopravného podniku. Väčšiemu konfliktu podľa očitej svedkyne zabránil príchod polície a sanitiek.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok