Ukrajina pokračuje v útokoch. V Kursku padol ďalší most cez rieku Sejm, tvrdia proruskí blogeri

19.8.2024 12:41

Ukrajinská armáda zničila tretí most cez rieku Sejm v ruskej Kurskej oblasti, informujú ruskí vojenskí blogeri podľa agentúry Meduza. Podľa propagandistu Vladimira Solovjova ruský vyšetrovací výbor potvrdil poškodenie tretieho mosta v regióne. Ukrajinské úrady sa zatiaľ nevyjadrili.

Rusko Ukrajina obrnené vozidlo Ukrajincov
Foto: TASR/AP (ilu)

Ukrajina pokračuje v ofenzíve

Podľa Meduzy sa tretí zničený most cez rieku Sejm v Gluškovskom okrese nachádza pri obci Karyž, ktorá je blízko obcí Zvannoje a Gluškovo. Práve na týchto troch miestach sa nachádzajú jediné tri mosty cez Sejm v okrese. Mosty pri obciach Gluškovo a Zvannoje údajne v predchádzajúcich dňoch zničila ukrajinská armáda.

"V nedeľu 18. augusta bol poškodený tretí most cez rieku Sejm v dôsledku cieleného ostreľovania raketami a delostreleckými zbraňami obytných budov a civilnej infraštruktúry v obci Karyž v Gluškovskom okrese Kurskej oblasti," uviedol podľa telegramového kanála Solovjova zástupca ruského Vyšetrovacieho výboru.

Zamerali sa na logistické ciele

Podľa Meduzy o zničení tretieho mosta v regióne priamo informovali najmenej dvaja provojenskí blogeri. Jeden z nich, Jurij Podoljak, napísal, že ruské jednotky používajú pontónový most. "To stačí na uskutočnenie účinných akcií na odrazenie útokov ukrajinských ozbrojených síl," uviedol. Blogeri nezverejnili fotografie ani videá zničeného mosta.

Mosty zohrávajú dôležitú úlohu v logistike ruskej armády v tejto oblasti. Ukrajinská webová stránka RBK-Ukrajina, ktorá sa odvoláva na ruských blogerov v súvislosti so zničením tretieho mosta, uvádza, že ak sú informácie pravdivé, mohlo by to výrazne skomplikovať logistiku nepriateľa.

Ukrajina, ktorá sa od februára 2022 bráni rozsiahlej ruskej agresii, podľa tvrdení Kyjeva za posledné takmer dva týždne obsadila 1 150 km2 ruského územia a 82 pohraničných obcí vrátane mesta Sudzha, cez ktoré prúdi ruský zemný plyn do krajín Európskej únie.

Pozrite si celú reportáž o cieľoch ukrajinskej armády z 19. augusta 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok