Streľba v Čunove: Vyhrážal sa, že jej zabije syna. Postrelená Michaela prehovorila, prečo ju chcel zabiť expriateľ

K streľbe v bratislavskej mestskej časti Čunovo došlo v nedeľu večer. Muž mal podľa polície najprv viacerými ranami postreliť ženu a následne sa zastreliť. Obeť streľby neskôr pre topky.sk opísala, čo sa stalo.

Polícia
Foto: Ministerstvo vnútra SR

V nedeľu večer (18.8.2024) došlo k streľbe na Hraničiarskej ulici v Čunove.

Podľa polície mal "muž viacerými ranami postreliť ženu z krátkej strelnej zbrane, pričom následne zbraň použil voči sebe a tým si spôsobil zranenie, ktorému na mieste podľahol. Žena utrpela viaceré zranenia vyžadujúce si ošetrenie. Iné osoby zranenia neutrpeli".

Bála sa nahlásiť muža na políciu

Postrelená Michaela pre topky.sk opísala, čo sa večer stalo. Strelcom bol jej expriateľ, ktorý ju "mesiace prenasledoval, stalkoval a vyhľadával".

Vyhrážal sa, že jej zabije syna. Rovnako vedel, že si našla nového priateľa, ktorému sa takisto vyhrážal, že mu zabije deti. Kvôli strachu nešla na políciu. 

Jeden telefonát a nečakané stretnutie

Michaele zvonil večer telefón, myslela si, že jej volá známy, od ktorého si objednala sviečky. Povedal jej, že ich má uložené na odbernom mieste. Prišla tam autom a stretla svojho bývalého priateľa. 

"Začal sa ma pýtať, pre ktorého som sa rozhodla. Či chcem jeho, alebo svojho nového súčasného partnera. Ja som povedala, že sa nerozhodujem, my sme dávno rozídení a že nech to konečne pochopí," opísala Michaela.

Jej expriateľ stál pred ňou a mieril na ňu zbraňou s tým, že ak sa nevie rozhodnúť, tak "si ju vezme so sebou". Prvý výstrel mužovi nevyšiel, vtedy Michaela začala utekať. "On ma tam naháňal a strieľal všade," opisuje ďalej situáciu.

Žena je aktuálne v stabilizovanom stave a je veľmi vďačná policajtovi na linke, ktorý bol "ochotný a pomohol jej streľbu expriateľa zvládnuť".

Polícia začala trestné stíhanie

Policajti začali trestné stíhanie. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že trestné stíhanie vedie vo veci zločinu zabitia a obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Avizovala, že bližšie informácie poskytne hneď, ako to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní.

Pozrite si reportáž o streľbe v Čunove.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok