VIDEO: Na hudobnom festivale začali horieť kabínky ruského kolesa. Zranilo sa vyše 20 ľudí

18.8.2024 07:54 , Aktualizované: 18.8.2024 16:22

Najmenej 23 ľudí utrpelo zranenia po tom, čo počas hudobného festivalu Highfield neďaleko Lipska v nemeckej spolkovej krajine Sasko začali horieť dve kabínky ruského kola. Vo vyhlásení to uviedla tamojšia polícia, informuje agentúra DPA.

Na miesto incidentu prišiel špecializovaný vyšetrovateľ, ktorý začal skúmať príčinu nešťastia, dodala prostredníctvom svojej hovorkyne polícia.

Najprv začala horieť jedna z kabínok ruského kola v sobotu (17.8.) približne o 21.00 SELČ. Oheň sa vzápätí rozšíril aj na druhú kabínku. Požiar obe kabínky kompletne zničil, píše DPA.

Z dovedna 23 zranených osôb štyri utrpeli popáleniny a jedna utrpela zranenia v dôsledku pádu. Ďalší zranení vrátane prvých ľudí, ktorí prišli na pomoc a najmenej štyroch policajtov, sa nadýchali splodín horenia.

Jeden z návštevníkov festivalu z Kolína nad Rýnom vypovedal, že ruské kolo sa náhle zrýchlilo. Horiace gondoly sa nachádzali na samom vrchu kolesa. Ľudí z kabínok postupne evakuovali.

V čase vypuknutia požiaru vystupoval nemecký raper Ski Aggu, ktorý v súvislosti s incidentom uviedol, že je "absolútne šokovaný".

Festival bol po požiari dočasne prerušený. Asi hodinu po vypuknutí požiaru sa jednom pódiu objavilo oznámenie, že zranení sú v poriadku a festival bude pokračovať vystúpením nemeckého rapera Cro. Stalo sa tak okolo 23. hodiny.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok