Festival Lovestream pokračuje druhým dňom. Program večera nakrátko prerušili pre hrozbu búrky

17.8.2024 21:41 , Aktualizované: 17.8.2024 22:26

Staré letisko v bratislavských Vajnoroch žije tri víkendové dni hudbou, v piatok 16. augusta sa začal tretí ročník festivalu Lovestream. Pokiaľ prvý deň prebehol bez akýchkoľvek komplikácií, program druhého večera bol prerušený pre hrozbu búrky nad festivalovým areálom.

20241608_lovestream_44066267.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Program však pokračoval po 22.00 h. koncertom Macklemora.

Deň rozbehla Vega Elektra

Popoludnie na hlavnom pódiu rozbiehala indie rocková skupina z Prahy, ktorá si hovorí Vega Elektra na čele s gitaristom, klávesákom a spevákom Martinom Dolejšom. Kvinteto muzikantov je na scéne od roku 2020, predstavili skladby z debutového albumu.

Pražanov striedala mladá slovenská speváčka Dianah Kay. Diana Kovaľová, tak znie jej rodné meno, sa v roku 2020 zúčastnila na speváckej súťaži Česko Slovenská SuperStar a skončila na striebornej pozícii. Po takmer troch rokoch vydala debutový singel Self-destructive Habit, ďalšími boli skladby 3AM a Lights Out. Z pódia ponúkla aj niekoľko známych coverov, medzi nimi aj veľký hit z dielne Vaša Patejdla Ak nie si moja.

Večer odštartoval Maitre Gims

Večerný program začínal spevák a hip hoper Maitre Gims. Narodil sa v Kongu, vyrastal vo Francúzsku. Je bývalým členom hip-hopovej skupiny Sexion d'Assaut a svoj prvý veľký album Subliminal vydal v máji 2013. Vo Francúzsku sa z neho predalo viac ako milión kópií. Rovnako úspešné boli aj jeho ďalšie dva albumy, Mon coeur avait raison v auguste 2015 a Ceinture noire v marci 2018.

Na svojom konte má päť albumov, piaty Les derniéres volontés de Mozart vydal decembri 2022. Vo francúzskej singlovej TOP 40 hitparáde mal doposiaľ 32 skladieb, takže mal z čoho zostaviť playlist. Jedným z veľkých hitov je Est-ce que tu m'aimes, ktorým aj celé vystúpenie začal. Z tohto roku je jeho najnovší hit Spider, ktorý nahral s belgickým raperom Dystinctom. Podľa informácií z médií je Gims v súčasnosti francúzskou jednotkou, čo potvrdil aj na Lovestreame.

Z amerického Clevelandu priviedol do Vajnôr spevák a gitarista Sam Getz svoju blues-rockovú skupinu Welshly Arms. Na scéne sú od roku 2013, v tom roku aj vydali debutové EP Welcome a v roku 2015 eponymný album Welshly Arms. V roku 2018 pridali druhý album No Place Is Home a v roku 2023 Wasted Words & Bad Decisions. Fanúšikovia pred pódiom reagovali hlavne pri hitoch Sanctuary a Legendary. Čierne búrkové mračná po skončení vystúpenia Američanov boli príčinou prerušenia festivalového programu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok