V Bratislave sa začal Lovestream festival. Ťahákom prvého dňa je legendárny raper

16.8.2024 10:23 , Aktualizované: 16.8.2024 22:17

Lovestream festival, najväčšie hudobné podujatie tohto leta, sa začal v piatok popoludní v Bratislave. Na letisku v bratislavských Vajnoroch sa počas troch dní od 16. do 18. augusta predstavia viaceré osobnosti európskej a svetovej hudobnej scény.

lovestream festival
Foto: Facebook/LOVESTREAM Festival

Brány festivalu sa pre všetkých fanúšikov otvorili v piatok 16. augusta o 12.00 h a zatvoria v pondelok 19. augusta o 12.00 h.

Rita Ora, 50 Cent aj Tiesto

Hlavným ťahákom piatkového večera je americký raper 50 Cent. Festivalový line up ale ponúka aj také mená, akými sú britská speváčka Rita Ora, dídžejské duo Dimitri Vegas & Like Mike, americký spevák Ray Dalton, škótsky hudobník Tom Walker, izraelský spevák Dennis Lloyd, slovinská rocková skupina Joker Out, arménska speváčka Rosa Linn, anglická dvojica Chase & Status, talianska formácia The Kolors, americká kapela Welshly Arms, raperi Macklemore či holandský dídžej Tiesto.

Práve Tiesto, holandský DJ a hudobný producent, ukončí festivalový program na hlavnom pódiu. Časopis Mix ho v ankete medzi fanúšikmi v rokoch 2010/2011 zvolil za najväčšieho DJa všetkých čias a v roku 2013 ho čitatelia časopisu DJ Mag zvolili za najlepšieho DJa za posledných 20 rokov. Na svojom konte má sedem vydaných albumov, ten najnovší Drive vydal v apríli 2023.

Parkovanie a obmedzenie dopravy

Pre návštevníkov hudobného festivalu sú pripravené parkovacie plochy priamo v areáli. Bratislavská polícia zároveň vodičom odporúča využiť aj iné záchytné parkoviská v okolí, keďže po skončení festivalu treba rátať s komplikáciami v doprave.

"Vodičom odporúčame, aby vyžili aj iné záchytné parkoviská v okolí miesta konania, to znamená na Zlatých pieskoch pri obchodnom centre a v Rači - na Púchovskej ulici, keďže je po skončení festivalu a hromadnom odchode účastníkov potrebné rátať s komplikáciami v doprave, sú možné zdržania v dôsledku tvorby kolón," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Priblížila, že z Pezinka a mestskej časti Rača sa bude dať do areálu dostať po ceste II/502 smer "letisko", následne po Púchovskej smer Vajnory a po Rybničnej ulici k vstupu. Z Brna či Trnavy treba využiť na diaľnici výjazd na Zlaté piesky, pokračovať cez Vajnory na diaľnicu D4 a prejsť na Rybničnú. Zo Senca treba ísť po ceste I/61 na Vajnory/Pezinok a na Rybničnú ulicu.

Autobusom na festival

Dopravný podnik Bratislava (DPB) nebude zabezpečovať verejnú a kyvadlovú dopravu na festival, ktorý bude na vajnorskom letisku. Zabezpečovať ju budú iní dopravcovia.

"Mestská hromadná doprava bude aj počas festivalu jazdiť v štandardnom režime podľa cestovných poriadkov platných pre jednotlivé linky," skonštatoval hovorca DPB Jozef Vozár s tým, že v prípade neprejazdnosti ciest v okolí festivalového areálu môže dôjsť k operatívnym zmenám liniek MHD.

Pre informácie o zabezpečení verejnej a kyvadlovej dopravy odporúča preto mestský dopravca návštevníkom sledovať webové stránky festivalu. Podľa zverejnených informácií má autobusovú dopravu zabezpečovať spoločnosť Slovak Lines. Autobusy budú vyrážať na festival každý deň v troch rôznych časoch z Autobusovej stanice Nivy a v noci späť. Je však potrebné zakúpiť si cestovný lístok, a to online, v aplikácii dopravcu či priamo u vodiča. Cestovný lístok je však viazaný na konkrétny čas a dátum.

Prvý ročník festivalu sa uskutočnil od 10. do 12. júna 2022 na Národnom futbalovom štadióne, v priebehu troch dní sa predstavili Red Hot Chili Peppers, Dua Lipa, Rare Americans, Zoe Wees, Zara Larsson či Lost Frequencies. Koncertovali aj známe domáce a české kapely IMT Smile, Lucie, Kryštof. Na druhom ročníku, ktorý sa konal od 18. do 20. augusta 2023 na starom letisku v bratislavských Vajnoroch, vystúpili aj The Killers, Alvaro Soler, Jason Derulo, Patrick Kelly i Imagine Dragons.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok