Trump: Vyzerám oveľa lepšie ako Harrisová. Na mítingu ju tiež označil za šialenú ženu a komunistku

18.8.2024 07:10

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump pokračoval vo svojej predvolebnej kampani v osobných útokoch na svoju demokratickú súperku Kamalu Harrisovú. Počas mítingu v štáte Pensylvánia obvinil súčasnú viceprezidentku zo zodpovednosti za "zničujúcu" infláciu, zosmiešnil jej portrét na titulke časopisu Time a označil ju za "komunistku" a "blázna", informovali agentúry DPA a AFP.

Trump
Foto: TASR/AP

Dokonalé slovo

Na tvrdenia, že jeho protikandidátka má vraj výhodu pre svoj výzor, 78-ročný exprezident reagoval slovami: "Vyzerám oveľa lepšie ako ona. Myslím si, že vyzerám lepšie ako Kamala."

Úsmevy Harrisovej komentoval Trump slovami, že ide o "smiech bláznivého človeka". Agentúra DPA konštatuje, že to nie je prvýkrát, čo Trump hovoril o Harrisovej vzhľade alebo útočil na ženy takýmto spôsobom.

Napríklad v roku 2016 označil za "bláznivú" demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú. V súvislosti s Harrisovou Trump uviedol, že ho požiadali, aby ju nenazýval "bláznom". "Ale ona taká je. Šialená žena," povedal.

Na mítingu v Pensylvánii opäť vykreslil Harrisovú ako radikálnu ľavičiarku a nazval ju aj "komunistkou". Ostro zaútočil aj na amerického prezidenta Joea Bidena. Tvrdil, že v Spojených štátoch vládnu "hlúpi ľudia".

Hoci mu odporúčali vyhýbať sa takýmto nadávkam, lepšie slovo ako "hlúpy" mu nenapadá. "Ako inak sa to dá opísať? Je to dokonalé slovo."

Dôležité štáty

Trump opäť obvinil Bidena a Harrisovú, že svojou migračnou politikou pustili do krajiny kriminálnych "bláznov". Zopakoval aj nepravdivé tvrdenie, že volebné víťazstvo v roku 2020 mu bolo ukradnuté. Varoval, že sa to môže zopakovať v roku 2024.

Trump svojim priaznivcom sľúbil okrem iného zníženie daní a presmerovanie peňazí vyčlenených na ochranu klímy do infraštruktúry. Zvyšovaním podpory fosílnych palív chce znížiť ceny energií.

Pensylvánia je štát, kde hrá dôležitú úlohu ťažba zemného plynu. Je to aj takzvaný swing state, v ktorom je historicky vyrovnaná podpora demokratov a republikánov.

Podobne je to aj v Arizone, Georgii, Michigane, Nevade, Severnej Karolíne a Wisconsine. Pre počet obyvateľov má však Pensylvánia prioritu pre oboch prezidentských kandidátov.

Pozrite si reportáž o tom, ako Trump zarobil na predávaní Biblie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok