Majerský: Susko a ďalší to majú nahnuté. Nemám dôvod neveriť ministrovi spravodlivosti, reagoval Šutaj Eštok

18.8.2024 12:00

V relácii V politike sa stretli predsedovia koaličnej a opozičnej strany. Za Hlas-SD to bol aj zároveň minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a za KDH Milan Majerský. Rozprávali sa o odvolávaní jednotlivých ministrov či o rekonštrukciách v polícii.

V politike Šutaj Eštok Majerský
Foto: ta3/Jozefína Sihelská

Absentovaná kvalita

Podľa Majerského to majú viacerí ministri „nahnuté“ a „majú nábeh na uterák v ringu“.

„To, čo sa deje v slovenskej justícii, nemá obdobu,“ povedal s tým, že ide najmä o ministra spravodlivosti Borisa Suska, ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a šéfku rezortu zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú.

Anketa

Ktorý z hostí vás najviac presvedčil?

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)
- %
Milan Majerský (KDH)
- %
Celkovo hlasov: 421

„Nemám dôvod neveriť pánovi Suskovi. Je to dlhoročný právnik, ktorý pozná zákony a vie, aké možnosti má,“ reagoval Šutaj Eštok s tým, že spravodlivosť má platiť pre všetkých.

Podľa neho je skutočným dôvodom odvolania ministerky kultúry iba „kšeft, ktorý zatrhla Progresívnemu Slovensku, najmä pánovi Šimečkovi“.

Myslí si, že Susko aj Šimkovičová by mali zvolať tlačové konferencie a vysvetliť ich rozhodnutia.

Predseda KDH verí, že aj vládna koalícia vyhodnotí, že ich posty boli zlá voľba. „Ľudia čakajú kvalitu a tu je tá kvalita absentovaná," doplnil.

Náhrada za NAKA

Ministerstvo vnútra od 1. septembra bude reagovať na zmeny ako zrušenie špeciálnej prokuratúry a prijatie nových trestných kódexov, opísal predseda Hlasu a zároveň šéf rezortu.

Majerský reagoval, že stav polície na Slovensku je „vážny“. Obyvateľ sa cíti podľa neho ohrozený.

Šutaj Eštok je o tom informovaný a všetko je v štádiu riešenia. Aj preto z NAKA vzniknú tri nové úrady. Zaoberať sa bude aj platmi policajtov a ich zazemím.

Viac sa dozviete v celej relácii V politike, ktorú si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok