Útočníka z NHL Martina Pospíšila prekvapila správa o hráčoch z KHL: Mám morálne zásady. Uvidím, či prídem reprezentovať

16.8.2024 10:40 , Aktualizované: 16.8.2024 12:53

Niektorí Slováci hrajúci v KHL dostali pozvánku do reprezentácie na blížiacu sa olympijskú kvalifikáciu. Čo tento krok SZĽH a realizačného tímu spôsobí v slovenskej kabíne je otázne. V rozhovore pre Denník Šport sa k téme vyjadril útočník Calgary Flames Martin Pospíšil, ktorý už pozvánku prijal.

Nepríjemná informácia

„Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať," uviedol pre Denník Šport.

Pospíšil hral aj uplynulých, kde neboli v našom výbere hráči z KHL. „Som človek, ktorý má morálne zásady, cez ktoré sa dá ťažko prejsť. Je to ťažká situácia, keďže si môžem splniť sen zahrať s bratom. Je to stále pre mňa česť obliecť si národný dres. Niekedy však musí dať človek šport bokom, ale rozpráva sa mi o tom teraz ťažko.“

Priznal, že sa určite porozpráva s viacerými najbližšími ľuďmi, zaujímajú ho ich názory na túto situáciu. „Nechcem rozdeľovať spoločnosť, či ľudí na hokejovom zväze, ale informácia to nie je príjemná. Musím sa s tým popasovať a dať definitívne rozhodnutie, či prídem reprezentovať alebo nie.“

Komunikácia podľa neho možno prebehla s lídrami a zobrali to bez problémov. „Počul som vyjadrenia, že Kazachstan má veľa hráčov z KHL, prečo by sme ich nemohli mať my. Musím si to celé premyslieť."

Je to náročné

Celá aktuálna situácia ho o to viac po kariére by chcel na Slovensku žiť a vychovávať deti. „Preto rozmýšľam, ako sa teraz zachovám, lebo svojím postojom môžem ovplyvniť aj budúcu mládež. Milujem hokej a reprezentáciu, ale v tejto chvíli je to náročné," dodal pre sport.aktuality.sk.

Práve tento športový web prišiel vo štvrtok 15. augusta s informáciou, že na istom ruskom telegramovom účte sa objavil rozhovor s obrancom Máriom Grmanom. Ten priznal, že hráči z KHL dostali pozvánku do slovenskej reprezentácie vrátane neho.

V Rusku aktuálne hrá deväť Slovákov. Slovenský zväz ľadového hokeja bude mať tlačovú konferenciu k nominácii na olympijskú kvalifikáciu v pondelok 19. augusta o 9:30 h. Vtedy sa uvidí, ako sa zväz zachová v aktuálnej situácii.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok